Благодарни сме, че Германия, като председател на ЕС, показва засилен

...
Благодарни сме, че Германия, като председател на ЕС, показва засилен
Коментари Харесай

Скопие: Контактите и срещите с България водят към сближаване на позициите

Благодарни сме, че Германия, като ръководител на Европейски Съюз, демонстрира засилен ангажимент за осъществяване на общата цел: провеждането на първата междуправителствена конференция за започване на договаряния със. Това е значим сигнал за целия район и за доверието в Европейски Съюз, което е в полза на всички.
Такава е днешната позиция на държавното управление на районен съд Македония, оповестена след срещата през вчерашния ден в Берлин на заместител министър-председателя, отговарящ за европейските въпроси,, и външния министър с министъра на външните работи на България.
 Румен Радев: Не може да ипотекираме нашата национална еднаквост Румен Радев: Не може да ипотекираме нашата национална еднаквост
Очаквам българското държавно управление да се пребори за Глава 35 от преговорната рамка, в която да бъде вложената цялата наша национална рамк...
Срещата беше по покана на немския външен министър и немския държавен министър за Европа Михаел Рот като представители на страната, която понастоящем е ръководител на Европейски Съюз.
Правителството акцентира, че честите контакти и срещи на високо равнище са ориентирани към по-голямо съгласие със прилежаща България и прибавя, че тези връзки водят и до създаване на доверие и доближаване на позициите.
„ Зачитаме и сме ангажирани с., който предлага рамка и принадлежности за ръководство на двустранните въпроси “, акцентира държавното управление и прибавя, че има вяра, че историческите въпроси, които са част от общата история, могат да бъдат позволени посредством Комисията по исторически и просветителни въпроси, и че решенията ще укрепят другарството и съдействието сред двете страни.
„ Убедени сме, че нашите три цели: грижата за националния интерес и правото на самоопределяне на македонския народ; европейското ни бъдеще и отварянето на договарянията за присъединение с първата междуправителствена конференция през декември; добросъседските връзки, учредени на взаимно съгласие и почитание – освен че не са противоположни една на друга, само че са и изцяло съвместими “, акцентира държавното управление.
 Захариева призна: Северна Македония систематично нарушава Договора за добросъседство Захариева призна: Северна Македония систематично нарушава Договора за добросъседство
Външният министър Екатерина Захариева регистрира, че от македонска страна систематично се нарушава Договора за добросъседство, отчитайки фа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР