Благодарение на напредъка тази година, ЕС е на път да

...
Благодарение на напредъка тази година, ЕС е на път да
Коментари Харесай

ЕС е на път да изпълни проекта за енергиен съюз

Благодарение на напредъка тази година, Европейски Съюз е на път да извърши плана за енергиен съюз, като основава работни места, стопански напредък и вложения. Това демонстрира отчет, показан през днешния ден от Европейската комисия, съобщи пресслубата на институцията.

Изпълняват се подобаващи дейности в поддръжка на обществено обективен преход към чиста сила, показва комисията.

В отчета за положението на енергийния съюз се удостоверява, че енергийният преход не е вероятен без вземане предвид на инфраструктурата с потребностите на бъдещата енергийна система.

Енергийната, транспортната и телекомуникационната инфраструктура стават все по-взаимосвързани. Местните мрежи ще стават все по-важни във всекидневието на европейските жители, които във все по-голяма степен ще минават към електромобилност, децентрализирано произвеждане на сила и оптимизация на потреблението, се споделя в отчета.

Има обилни достижения, само че остават спънки, изключително в региона на електроенергетиката, се добавя в известието. За справяне с тях Еврокомисията си сложи цел за междусистемна електроенергийна съгласуваност от 15 % през 2030 година и одобри нов лист с планове от общ интерес.

В коментар за отчета Марош Шефчович, заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за енергийния съюз, съобщи: " Енергийният съюз ще се осъществя сполучливо единствено в случай че всички ние насочим напъните си в една и съща посока. Целта е да осъществим уговорката си за привършване на построяването на енергийния съюз до края на настоящия мандат на Комисията ".

По думите му " до 2019 година енергийният съюз би трябвало да престане да бъде единствено политика, а да се трансформира в всекидневие, от което има изгода всеки жител на Европейски Съюз. Това ще изисква по-голяма ангажираност от всички публични групи. Поради това считам, че идната година ще бъде година на вдишване на отговорности ".

По-малко от три години след представянето на рамковата тактика за енергиен съюз, Еврокомисията показва ограничения за чиста сила за всички европейци на правилото " енергийната успеваемост преди всичко ", за поддръжка на Европейски Съюз като международен водач в отбраната на природата и възобновимите източници на сила, и за обезпечаване на обективни условия на потребителите.

Завършването на енергийния съюз изисква присъединяване и тясното съдействие сред Еврокомисията, страните от Европейски Съюз и обществото, се показва в известието. Затова до началото на 2018 година страните ще би трябвало да завършат плановете си за национални проекти в региона на енергетиката и природата след 2020 година.

Въпреки желанието на управлението на Съединени американски щати за отдръпване от Парижкото съглашение, Европейски Съюз ще продължи да удостоверява своя ангажимент към водената в международен мащаб битка против промените в природата и към укрепването на съществуващите международни партньорства, показват от Брюксел.

Енергийният съюз към този момент дава резултати, само че ключът към постигането на останалите задания е трайният ангажимент. Необходимо е всички законодателни оферти за енергийния съюз, показани от Еврокомисията, да бъдат обсъждани от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз предпочитано, се показва в известието.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР