Благодарение на Мария Габриел и прекрасните преговори, които направи, се

...
Благодарение на Мария Габриел и прекрасните преговори, които направи, се
Коментари Харесай

Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

" Благодарение на Мария Габриел и прелестните договаряния, които направи, се сдобихме със 116 депутати. Благодаря на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, че схванаха и се ангажираха с държавно управление, само че не непременно. Пет ангели да слязат от небето и от 116 да станат 121, занапред мога да ви напиша заглавието - купиха, уйдурма, продадоха се. Нещо, от което ние сме се отрекли " - заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в изказване в централата на партията.

" Затова последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на Политическа партия и Демократична България. С тях почнахме в обратна посока. Те са 64 депутати и не могат да създадат държавно управление, ние със 116 също не можем. Следват нови избори и даже и да се одобри някакъв бюджет, не може да има някаква тежест ", посочи той.

" Разбрахме, че ППДБ не могат да създадат с нас нищо с първия мандат, тъй като са поели ангажимент към техните гласоподаватели. Не че ние не сме, само че задачата на всичко това е България и нейната геополитическа ориентировка. Гледах през вчерашния ден какво направиха със постройката на Европейската комисия в България, а не хвърляха багра по съветското посолство - Русия е агресорът ", разяснява Борисов и напомни, че България е получила 85 милиарда евро от Европейски Съюз и чака още милиарди по Плана за възобновяване.

" Трудно ще е, тъй като всеки от нас носи големи тежести. И аз желая до всеки наш гласоподавател да стигне това: единственият късмет да се случи нещо положително в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Принадлежеше на нас, само че егото на Мария Габриел по-важно ли е? Поне половин година сме се разбрали твърдо с сътрудниците, с цел да се одобри бюджета и придвижи Планът за възобновяване. Има време по кое време да се скараме. Много мъчно решение, и за тях и за нас ", разгласи Бойко Борисов.

" И на 5% да паднем, ще сме една същинска центриска европейска партия. Каквото и да загубим... ", добави той.

" Нямаме с Политическа партия и Демократична България нито една тематика, по която да се разминаваме. Благодаря и на Христо Иванов, че през днешния ден направи среща с Движение за права и свободи за конституционно болшинство. И дружно можем да променим Конституцията. Включително това. Другото е единствено неприятно ", сподели още водачът на ГЕРБ.


ТЕМА преди 2 часа 1806 преди 2 часа 3751 преди 7 часа 2877
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР