Благодарение на инициативата Мобилен доктор вече една година хората в

...
Благодарение на инициативата Мобилен доктор вече една година хората в
Коментари Харесай

Лекарите от Мобилен доктор вече година помагат на хората в отдалечените и труднодостъпни села

Благодарение на самодейността " Мобилен лекар " към този момент една година хората в отдалечените и труднодостъпни села получават профилирана здравна грижа, като на място при тях отива лекарски екип, с цел да извърши профилактични прегледи и на място да им направи проучвания.

Село Райновци е следващата спирка на мобилния медицински екип. Тук десетки възрастни хора чакат експертите, за ди си създадат и профилактичен обзор при кардиолог и невролог в обособения пункт в читалището. На място с тях идва и мобилна лаборатория.

" В дребните обитаеми места няма непрекъснато персонални лекари и в действителност е доста хубава тази самодейност, хората се възползваха от нея. Смятам, че са доста удовлетворени хората. ", споделя Цветелина Стефанова – кметски наместник на с. Районвци и Михайловци.

Над 50 % от възрастните хора, които живеят в отдалечените села не са минали през профилактични прегледи при експерт, демонстрират изследванията преди началото на самодейността „ Мобилен лекар “. Основна причина по тази причина е точно неналичието на елементарен достъп до здравна грижа.

Целта е акцията „ Мобилен лекар “ да се разрасне и да доближи до допустимо най-вече хора в отдалечените обитаеми места.

Вижте повече във видеото

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР