Бизнесмени и депутати се оказаха в списъка с имоти в

...
Бизнесмени и депутати се оказаха в списъка с имоти в
Коментари Харесай

Български бизнесмени с имоти в Дубай, но не могат да стигнат Рашков и Събев

Бизнесмени и депутати се оказаха в листата с парцели в Дубай, написа уеб сайтът bird.bg. От там се базират на интернационално следствие UncoveredDubai, като по думите им в листата влизат имената на Ирена Кръстева, сестрата на Борислав Сарафов, Биляна Стоянова и притежателят на „ Хидрострой “ Велико Желев.

Всички те са посочени от вътрешния министър Бойко Рашков за свързани с Делян Пеевски лица, като депутатът от Движение за права и свободи не един път е бил апетитен, че постоянно отскача до Дубай.

Сестрата на Сарафов прецизира в право на отговор, че жилището й е закупено и платено от мъж от арабски генезис, с бизнеси в ОАЕ, с който е живяла на фамилни начала в продължение на повече от 5 години.

„ Във връзка с изнесена в медиите информация по отношение на притежаван от мен парцел в Дубай и спекулативните изказвания по тематиката – се възползвам от правото си на отговор.

Имотът е закупен и заплатен от мъж от арабски генезис, с бизнеси на територията на ОАЕ, с който съм живяла на фамилни начала в продължение на повече от 5 години. Жилището той закупи за взаимното ни общуване на територията на ОАЕ. Доказателствата за гореизложеното съм предоставила съответно на способените органи.

Оттук насетне смятам, че тематиката навлиза с ненужна заостреност в персоналния ми и съкровен живот, който следва да е ненарушим. “

И до момента в който горепосочените могат да потвърдят генезис на средствата за закупуване на парцели както у нас, по този начин и в чужбина, по отношение на имотното положение на Бойко Рашков въпросите остават. Така и не стана ясно от къде вътрешният министър се оказа един от най-крупните притежатели на недвижимо имущество. Общата стойност на недвижимото имущество, благосъстоятелност на семейството Рашкови, възлиза на доста над един милион лв.. Но единствено по данъчна оценка. Според специалисти пазарната стойност на парцелите надвишава фамозните 2 милиона евро! Само резиденцията му в в полите на Витоша би могла да се изтъргува за 1 милион евро.

В същото време се оказва, че през 2018 година Рашков пропуща да заявява приходи от „ друга стопанска активност “ на фамилията в размер на близо 645 000 лева В декларацията за календарната 2017 година са установени и други фрапиращи несъответствия – като декларирането на парични средства по банкови сметки в размер на 82 016 лева, вместо 200 664 лева Липсват данни за брачната половинка – парични средства по банкови влогове и банкови сметки в размер на 62 606 евро; 15 787 евро; 58 392 евро; 11 488 лева.; 21 352 лева.; 155 912 лева и в размер на 20 896 евро. Към оня миг Бойко Рашков е на служба шеф на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

Най-успешна година за Рашков е 2019, когато по силата на „ сватбен контракт “ той става горделив притежател на 19 парцела. Преглед на декларациите, които Рашков е подавал, сочи, че имущественото положение на фамилията внезапно се усъвършенства главно през последните десетина години.

Никой обаче не може да се съревновава с министърът на превоза Николай Събев. Той е притежател на 24 недвижимости на обща стойност 21 милиона лв.. Две от къщите са в Испания, където Събев има и на два гаража. Останалите му парцели са в Созопол, София и Русе. Определено най-впечатляващи и помпозни са парцелите му в Испания. Те се намират в южната част на страната в курортното градче Беналмадена, което е на брега на морето, наоколо до известната милионерска дестинация Марбеля.

Когато не отдъхва със фамилията си в Беналмадена, милионерът релаксира във вилите си в Созопол. В морския град той има 3 къщи и 6 жилището, все в баровската околност Буджака, като с 5 от тях се е сдобил през предходната година. Едно от къщите му е напълно с панорама към морето, разполага с невероятна градина с размерите на футболно игрище и е с интериор, юридически по поръчка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР