Бизнесменът Велико Желев и още двама души се разследват от

...
Бизнесменът Велико Желев и още двама души се разследват от
Коментари Харесай

Велико Желев и други двама се разследват за телесна повреда и принуда

Бизнесменът Велико Желев и още двама души се проверяват от Софийска районна прокуратура за нанасяне на телесна щета на някогашен техен чиновник и изнудване. Има данни, че тримата са принуждавали потърпевшия да подпише документ с погрешно наличие.

 

Това стана ясно от брифинг на Борислав Георгиев, зам.-районен прокурор при СРС във връзка следствието и ареста на Желев. Той е притежател на редица строителни компании и беше арестуван късно нощес в София. Полицията извърши обиски в негови офиси в София и парцел във Варна. 

 

" СРС следи следствие за нанесена телесна щета, формирано от органите на Министерство на вътрешните работи. Разследването е преквалифицирано и се води за изнудване ", посочи Георгиев.

 

До среднощ са осъществявани претърсвания, изземвания и обиски, конфискувани са материални доказателства, документи, компютри. Наблюдаващият прокурор ще реши дали се касае за закононарушение, подсъдно при Софийски градски съд или наше (на СРС), добави той.

 

Желев е арестуван, само че се касае за закононарушение, осъществено от трима души. Министерство на вътрешните работи открива другите двама, прецизираха от държавното обвиняване.

Пострадалият е разпитан неведнъж. Той е някогашен чиновник на предприемача. Принудата, упражнена по отношение на него е във връзка предписание за вдишване на имуществено обвързване. Първоначалните данни са за лека телесна щета, само че това ще бъде изяснено от медицински лица, сподели прокурор Борислав Георгиев.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР