Бизнесменът Румен Гайтански – Вълка е поискал 24 имота в

...
Бизнесменът Румен Гайтански – Вълка е поискал 24 имота в
Коментари Харесай

Спорове в СОС за исканите от Румен Гайтански 24 общински имота в замяна на къпалнята Мария Луиза

Бизнесменът Румен Гайтански – Вълка е изискал 24 парцела в подмяна на къпалнята „ Мария Луиза “ в Борисовата градина. Той е изпратил писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова, в което е показал настояването си, против което да върне своя дял от парцела. Писмото е изпратено на 4 юли, само че за него се разбра едвам през вчерашния ден, ден преди постоянното съвещание на Столичния общински съвет, което стартира с замяна на реплики по този мотив сред общинския консултант от " Спаси София " Борис Бонев и ръководителя на СОС Георги Георгиев.

" Откъде Гайтански знае, че посочените от него парцели са общински? Едва ли е ровил кадастъра имотче по имотче, с цел да види кое му приляга и кое ще му бъде комфортно. За мен няма никакво подозрение, че тези 24 парцела са му подадени като вътрешна информация от Столична община, с цел да си ги изиска. ", упрекна Бонев. Според него, казусът със собствеността е можело да бъде решен от дълго време, къпалнята може елементарно да бъде оповестена за монумент на културата с решения на министъра на културата. Тя се намира в Борисовата градина, която също е подобен. " При една самостоятелна оценка, цената на този парцел ще бъде доста по-ниска от това, което притежателят сега си показва, че може да получи за него ", изясни той. И упрекна ГЕРБ, че са имали задоволително време да върнат къпалнята " Мария Луиза " на София. Според него настояването му ще се извърши, само че евентуално броят на парцелите ще се понижи.

Бонев разяснява още, че за последните пет съвещания на СОС са прегледани над 120 отчета за предписание с общинско имущество. Някои от тях са за продажба или предоставяне на парцел чартърен за 5-10 години. " Някои от тези отчети са изцяло естествени и общоприети и би трябвало да ги има, то има и доста други, които са скандални по наше мнение, тъй като включват изцяло голословна продажба на общинско имущество без ясна цел и посока ", разяснява той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР