Бизнесменът Румен Димитров, кандидат за кмет на столичния район Надежда

...
Бизнесменът Румен Димитров, кандидат за кмет на столичния район Надежда
Коментари Харесай

СИК е във властта: Шофьорът на Румен Пашата се оказа кмет в София

Бизнесменът Румен Димитров, претендент за кмет на столичния регион „ Надежда ” от обединението „ Продължаваме промяната ”, „ Демократична България ” и „ Спаси София ”, се оказва „ фен ” на ромите, сподели инспекция на „ Уикенд ”. Кандидатът на „ положителните сили ”, както Кирил Петков оприличи сглобката, е проверяван от Комисията за отбрана от дискриминация поради меко казано противоречиви практики по отношение на мургавите си клиенти.

Преди дни стана ясно, че защитата на плувния комплекс в Банкя, чийто притежател е Румен Димитров, не пуска роми, поискали да отидат на плаж. Дискриминационна процедура, против която представителите на обединението се борят старателно най-малко на думи. За грозната постъпка в басейна на Румен Димитров сигнализира известният правозащитник Огнян Исаев.

„ Млада двойка през днешния ден взема решение да се разхлади в един от най-прословутите плаж-басейни до столицата – „ Аква Банкя ”. Заедно с друго приятелско семейство с дете на годинка се подреждат на опашката пред входа. Още при появяването им, охранител-билетопродавач се насочва към тях, с цел да им каже, че няма места. Казва го единствено на тях, макар че след тях има още хора. Те се отдръпват встрани и изчакват, с цел да видят с очите си по какъв начин хората след тях влизат ”, описа за случката Исаев във фейсбук.

В интерес на истината претендентът на „ положителните сили ” Румен Димитров не остава безразличен. На среща с прецаканите роми той се извинява за държанието на своите подчинени. Става обаче ясно, че това си е постоянна процедура, най-вероятно спусната от него към подчинените му.

„ Оказва се, че същия ден към обяд след препълване на комплекса е имало негласна спогодба сред част от чиновниците да не се позволяват роми. Това постави точка на въпроса имало ли е дискриминация ”, описа след срещата правозащитникът Огнян Исаев.

Румен Димитров, който съгласно социолози е съвсем сигурен победител на изборите, може да смени на кметския пост в регион „ Надежда ” не по-малко любопитна персона. Втори мандат отпред на общината е Димитър Димов. Друг е въпросът, че съгласно хора в квартала Димов е единствено фигурант.

Реклама

Истинската власт се държи от под земята необут, за който се знае, че при започване на кариерата си е бил водач на сикаджията Румен Николов – Пашата. След залеза на групировките мафиотът влиза в политиката и даже съумява да назначи свои протежета в ръководството. Един от тях е и кметът Димов, чиято брачна половинка е негова родственик, твърди „ Уикенд “.

След като Димитър Димов печели първия си мандат, в община „ Надежда ” със личен кабинет се урежда и кметът в сянка.

В него тогавашният кадър от групировките и до ден сегашен приема всеки искащ да върти бизнес с общината в „ Надежда ”. Естествено, нищо не е гратис. След като се посочи методът на изявление на признателност, сделката се спуска за осъществяване и на формалният кмет Димов, споделя чиновник на общината пред седмичника

Според чиновника някогашният кадър на групировките персонално направлявал всички търгове, публични поръчки, продажби на имоти и позволения за строителство – все неща, които генерират обороти за милиони левове. За двата мандата на кмета Димитър Димов няма нито един случай, в който огромна социална поръчка или продажба на земи да е извоювана от инцидентни хора.

Все отново кметът Димов също не е капо. За него остават дребните схеми. Методите му на работа лъснаха около реконструкцията на Северния парк. След като алеите и зелените площи бяха облагородени, Димов се заел да обезпечи и паркова мебел. Оказва се, че общината заплаща двойни и тройни цени на определената след чудноват конкурс незнайна компания снабдител. Така за две люлки общината олеква с 4158 лева, въпреки цената при производителят да е 1092 лв., сигнализираха преди време от „ Спаси София ”.

Друг образец за съществено разминаване сред платена и пазарна цена са пет маси за шах с по две столчета към всяка.

За тях общината е платила по 2348 лева на численост, въпреки производителят да ги продава за едвам 977 лв.. Примерите за надути в пъти цени са десетки, от което незнайния медиатор си докарва близо 100 000 лева облага. Как след това да не желае човек да е кмет!

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР