Бизнесменът Петър Христов ще бъде почетен посмъртно с награда за

...
Бизнесменът Петър Христов ще бъде почетен посмъртно с награда за
Коментари Харесай

Бизнесменът Петър Христов ще бъде почетен посмъртно с награда за толерантност от Институт „Шимон Перес”

Бизнесменът Петър Христов ще бъде почетен посмъртно с премия за приемливост от Институт „ Шимон Перес ”, Израел.

Тя ще бъде присъдена по отношение на неговите житейски достижения и влияние върху българското общество. Наградата ще бъде връчена от ръководителят на Световната ционистка организация в България.
Приживе, Петър Христов подпомагаше голям брой институции и организации в цялата страна – домове за остарели хора, домове за деца лишени от наставнически грижи, клиники за лекуване, детски градини, учебни заведения, университети, библиотеки. Христов бе донор и основател в голям брой акции, измежду които са акцията за лекуването на Мануела Горсова, благотворителната самодейност „ Нека бъдем по-добри ”, която има за цел да събере средства за откриване на Центрове за лекуване и рехабилитация на хора в положение на „ будна кома ”.

През 2014г. бе общоприет донор на втората в България площадка за деца със характерни просветителни потребности „ Азбукари ”, която се употребява и до през днешния ден в парк Марно поле, гр. Велико Търново. Безрезервно заставаше и зад акцията „ Стари вестници за нови книги ”, имаща за цел да стумулира четенето измежду подрастващите и в същото време да набира средства в поддръжка на фондация „ Искам бебе ”.

Отличието ще бъде връчено във Велико Търново в навечерието на 17 ноември – датата на която Петър Христов щеше да навърши 50 години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР