Бизнесменът Калисто Танци, който трансформира малка семейна млечна компания в

...
Бизнесменът Калисто Танци, който трансформира малка семейна млечна компания в
Коментари Харесай

Почина бизнесмен, който замеси Христо Стоичков в голям скандал

Бизнесменът Калисто Танци, който трансформира дребна фамилна млечна компания в мултинационалната хранителна електроцентрала Parmalat, единствено с цел да види по какъв начин тя се срине в един от най-големите лъжливи банкрути в Италия, умря в събота на 83 години. Танци умря от пневмония в болница в Парма.

Неговата бизнес вселена включваше и първодивизионни футболен клуб " Парма ", туристическа компания и телевизионна мрежа. Той също по този начин спонсорира тимовете по ски и автомобилни надпревари от Формула 1.

Tочно с неговите пари пък бе платен Христо Стоичков от " Барселона ". През 2012 година Стоичков беше разследван за това, че е получил Щатски долар 550 000 под масата за прехвърлянето. Калисто Танци обаче пое виновността и Стоичков беше оневинен.

Parmalat рухна през 2003 година, когато в салдото му беше разкрита дупка от 14 милиарда евро, унищожавайки спестяванията и на хиляди дребни вложители Това бе банкрут, който отекна и в световете на банкирането, спорта, туризма и развлеченията.

Установено е, че компанията е надценила облагите и продажбите си в продължение на години и сривът провокира правосъдни разногласия по целия свят против десетки банки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР