Бизнесменът Иво Прокопиев (съиздател на Дневник и Капитал) спечели поредно

...
Бизнесменът Иво Прокопиев (съиздател на Дневник и Капитал) спечели поредно
Коментари Харесай

Иво Прокопиев отново осъди "Телеграф медия" за клевета

Бизнесменът Иво Прокопиев (съиздател на " Дневник " и " Капитал " ) завоюва следващо дело против " Телеграф медиа " ЕООД благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, оповестиха в петък от " Алфа финанс холдинг ", чийто акционер е той. В решението на Софийския градски съд се споделя, че процесните изявления са " погрешни " и " оскърбителен ", както и че " Телеграф медиа " не е работил " добросъвестно " и не са спазени " обикновени правила за журналистическа нравственос ". На Прокопиев е присъдено обезщетение за 40 000 лева, на правосъдното решение може да бъде обжалвано.

" Искът е заведен през 2018 година поради поредност материали и специфични издания, популяризирани с вестник " Телеграф " през 2016 година В тях, с изключение на откровени обиди (например Прокопиев е наименуван " страшилище " ), се настояват и от дълго време опровергани лъжи за бизнеса му - че има стотици милиони необслужвани заеми, и че е заразил с арсен водата в гр. Меричлери, което е довело до хиляди заболели от рак. И двете изказвания са изрично отхвърлени от правосъдния състав и събраните по делото доказателства като погрешни, още повече, че за същите неистини Иво Прокопиев към този момент един път осъди " Телеграф " с дефинитивна присъда, на три правосъдни инстанции ", написа в известието на " Алфа финанс ". В него се напомня, че това е следващото извоювано дело от Прокопиев против издания, близки до Пеевски или техни обществени представители.

Миналата седмица Прокопиев съобщи, че ще съди за четвърти път някогашният публицист и някогашен европейски народен представител Николай Бареков за " продължаващ оскърбителен рецидивизъм ". Причината бе митинг на Бареков по бермуди и чехли за баня пред парцел на Прокопиев в местността Буджака край Созопол. Бившият публицист съобщи, че къщата пречела на достъпа до брега на морето, което очевидно не е правилно, защото има пътека до там. Бареков също по този начин се изхвърли с изказванието, че " Прокопиев и Доган дружно ръководят България през последните 20 години, Бойко Борисов беше една маска ". " Те взеха решение в този момент, че е време да го сменят ", сподели още той. В отговор Прокопиев съобщи, че за четвърти път ще съди Николай Бареков за лъжите, които приказва за него и за фамилията му.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР