Бизнесменът Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу отстранения

...
Бизнесменът Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу отстранения
Коментари Харесай

От делото срещу Иванчева: Александър Ваклин кандидат за депутат срещу ГЕРБ

Бизнесменът Александър Ваклин, който подаде сигнала за рушвет против отстранения кмет на " Младост " Десислава Иванчева, някогашната й заместничка Биляна Петрова и третият обвиняем по делото Петко Дюлгеров, е бил лидер на листата за 25-МИР в София на партия Нова алтернатива на вота през 2013 г. 
 От делото против Иванчева: С тия пари Ваклин можел да си купи депутати или претендент за кмет на София  Окончателно: Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават под домакински арест 
Това сподели информация на OFFNews в уеб страницата на ЦИК откакто в отговор на въпрос на Петрова в правосъдната зала през вчерашния ден Ваклин удостовери присъединяване си в изборите през 2013 година от партията на някогашния боен министър Николай Цонев. Той бе задържан при шумна акция през 2010 година, запомнена с думите прокурор Роман Василев " безспорен нарушител ", а делото против него за рушвет приключи с цялостното му оправдаване. Миналата година Цонев осъди прокуратурата да му заплати 100 000 лева обезщетение поради вредите, които е претърпял около ареста му. 

Ваклин, който през вчерашния ден бе разпитван за повторно като главен очевидец, съобщи в съда че при първите диалози какво желае Иванчева, с цел да пусне преписката за градежа му в " Младост " медиаторът Дюлгеров му споделил, че е  “нормално да се даде от 3% до 5 % от разгънатата застроена повърхност постройката. Предприемачът посочи, че това са 600 квадрата жилища. 

По въпроса за думите " 15 000 лв. " и " профилирана прокуратура ", които се чуват в СРС-тата, Ваклин сподели, че не си спомня за подобен диалог. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР