Бизнесмен, свързан с руските служби за сигурност, е поредната високопоставена

...
Бизнесмен, свързан с руските служби за сигурност, е поредната високопоставена
Коментари Харесай

Нова мистериозна смърт в Русия: Почина ръководителят на най-голямата IT компания в Русия

Бизнесмен, обвързван с съветските служби за сигурност, е следващата високопоставена персона от елита на страната, която умира при неизяснени условия.

40-годишният Антон Черепенников, който е началник на най-голямата IT компания в страната - ICS Holding, е бил открит мъртъв в офиса си в Москва, оповестяват локални медии. Те показват, че повода за гибелта е сърден удар без да дават повече детайлности. Неговият другар Василий Полонски споделя пред рускоезична осведомителна организация Baza, че се съмнява в формалната причина за гибелта му.

По информация на " Новая газета " ICS Holding е била употребена от съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) за наблюдаване на онлайн дейностите на жителите. Компанията е работила с съветските правоохранителни структури и следяла за голям брой ограничения, свързани със закон в Русия, който изисква от интернет и телефонните компании да разкриват персоналните известия и данни на своите консуматори.

Черепенников е взел участие и в създаването на системата за идентификация на лица в Москва. През 2023 година той и ICS Holding попаднаха в листата със глобени от Съединени американски щати.

Бизнесменът е дълготраен сътрудник на съветския олигарх Алишер Усманов, който също е подложен на интернационалните наказания поради връзките си с президента Владимир Путин.

Yet another mysterious death of a top-manager in Russia:
Anton Cherepennikov, owner of Russian IKS Holding, died. He was 40 years old. The preliminary cause of death, according to official sources, was a heart stop.

Cherepennikov`s IKS Holding is the largest company in Russia in…
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР