Бизнесът внедрява изкуствен интелект не защото може, а защото трябва(снимка:

...
Бизнесът внедрява изкуствен интелект не защото може, а защото трябва(снимка:
Коментари Харесай

Компаниите са длъжни да внедряват изкуствен интелект


Бизнесът внедрява изкуствен интелект не тъй като може, а тъй като би трябвало
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалните разноски за изкуствен интелект (AI) ще се удвоят за четири години. Компаниите харчат от ден на ден и повече пари за AI технологии, защото те им оказват помощ за цифровата промяна на бизнеса, сочи разбор на IDC.

50,1 милиарда $ ще бъдат изразходвани за AI решения (хардуер, програмен продукт и услуги) в света през 2020 година След четири години, през 2024-а, разноските ще надвишават 110 милиарда $. Средният годишен ритъм на напредък на този пазар се пресмята на 20,1%.

„ Компаниите ще възприемат изкуствения разсъдък освен тъй като могат да го създадат, само че и тъй като би трябвало ”, Риту Джиоти, вицепрезидент по AI изследвания в IDC. Това е технология, която оказва помощ на предприятията да бъдат гъвкави, новаторски и да се мащабират.

Компаниите, възприели изкуствения разсъдък, ще могат да синтезират информация (използвайки AI за превръщане на информация в данни и по-късно в знание), да се учат (като употребяват AI за схващане на взаимовръзките сред знанията и използването им към бизнес проблемите) и да получават скъпи сведения в необятен мащаб (използвайки AI в решенията и автоматизацията), разяснява Джиоти.

Двата съществени фактора, които движат възприемането на изкуствения разсъдък, са подобряването на обслужването на клиентите и повишението на продуктивността на чиновниците. Въз основа на това IDC разпознава няколко от най-популярните сюжети на потребление на AI:

Тези четири сюжета ще заемат към една трета от международните разноски за артикули на изкуствения разсъдък през 2020 година, съгласно отчета на анализаторската компания.

В софтуерния сегмент приложенията на AI ще бъдат най-търсени, генерирайки разноски в размер на 14,1 милиарда $ през 2020 година В сферата на услугите най-големи разноски – 14,5 милиарда $ – ще се паднат на ИТ услугите. По отношение на хардуера, сървърите ще преобладават с разноски от 11,2 милиарда $.

Софтуерът се показва от анализаторите за най-бързо разрастващата се категория на пазара за AI решения: разноските тук ще се усилват с към 22,5% годишно в границите на интервал от пет години.

От районна позиция, повече от половината разноски за изкуствен интелект през идващите години ще създадат Съединени американски щати, като това ще са най-вече вложения от локални търговци на дребно и банки. Западна Европа се обрисува на второ място във връзка с AI разноските, до момента в който Япония ще записва най-високи темпове на напредък (32,1% годишно).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР