Бизнесът и хората не ги интересуват състава на комисиите или

...
Бизнесът и хората не ги интересуват състава на комисиите или
Коментари Харесай

Никола Минчев посече ГЕРБ за компенсаторен механизъм за цената на тока

Бизнесът и хората не ги интересуват състава на комисиите или дали ще дадете на ГЕРБ вероизповеданията, а цената на тока и дали ще има обезщетителни механизми. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев от трибуната на Народното събрание.

Вчера група народни представители от обединението ГЕРБ-СДС внесли в деловодството на Народното събрание план за решение за обезщетителен механизъм за небитовите крайни клиенти на електрическа енергия.

1064 лв. ще коства токът в края на деня за бизнеса, което е 1000% повече, уточни Добрев и настоя да се включи в дневния ред, тъй като това е най-важната тематика, която би трябвало да прегледа Народно събрание.

Той уточни, че обстановката е изключителна и би трябвало да се направи преценка по въпроса с плана за решение , тъй като отрицателните последици на Народното събрание, ще тежи на съвестта на народните представители. Добрев е уверен, че в случай че не се вземе вярното решение за обезщетителни механизми за бизнеса, доста предприятия ще банкрутират.
 Мораториумът за тока единствено отсрочва казуса за 1 април, уверен Борисов
Мораториумът за тока единствено отсрочва казуса за 1 април, уверен Борисов

Трябвало да се изчака с имунизацията против COVID-19 на децата от 5 до 11 години

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи от трибуната на Народно събрание, че всички планове за решение или законопроекти , по които не са изтекли плануваните периоди не могат да бъдат обсъждани и гласувани в пленарна зала. Темите, които се слагат на Народното събрание от ГЕРБ-СДС не са някакви законодателни начинания, които могат да търпят отсрочване напред във времето, акцентира Атанасова.

Според нея не може да бъде отсрочен планът за решение за цените на тока за бизнеса. На всичкото от горната страна има и краткотрайна комисия , която може да изследва освен планът на решение и да взема решение, само че и да бъде свикана незабавно и в днешния ден планът за решение да бъде показан на Народното събрание, сподели Атанасова. Тя настоя ръководителят на Народното събрание да осмисли причините за плана за решение и на изключително съвещание краткотрайната комисия да разиска тематиката.

В последна сметка ръководителят на Народното събрание Никола Минчев не позволи до гласоподаване настояването на ГЕРБ-СДС да бъде гласуван планът за решение.
 От 1,5 до 2 милиарда лв. обезщетения за ток и газ дава страната
От 1,5 до 2 милиарда лв. обезщетения за ток и газ дава страната

Средствата ще се обезпечат от Фонда за сигурност на енергийната система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР