Бизнесът е готов на протести, ако получаваната досега компенсация заради

...
Бизнесът е готов на протести, ако получаваната досега компенсация заради
Коментари Харесай

Бизнесът се готви за протест, ако правителството спре помощите за тока

Бизнесът е подготвен на митинги, в случай че получаваната до момента отплата поради скъпата електрическа енергия не продължи, съобщи ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев пред бТВ.

„ Към този миг нямаме гаранции за обезщетения за цените на тока ”, сподели той и разясни, че получването им е извънредно належащо, с цел да не банкрутира стопанската система. Той напомни, че бизнесът още на 14 март контракти с премиера основаването на работна група, която да търси резистентен механизъм за прогнозируеми цени на електрическата сила. Трябваше и да се предложат дълготрайни контракти на борсата за ток, само че към момента енергийният регулатор не е подхванал смяната в разпоредбите за търговия на свободния пазар.

„ От през вчерашния ден обезщетения за тока няма. Готвим се за митинги, в случай че българското държавно управление не осъзнае голямата си роля ”, сподели още Митрев и изясни, че стопанската система на страната ще катастрофира.

Според него страната е дала като обезщетения за бизнеса доста по-малко, в сравнение с твърди Кирил Петков.

„ До момента сумата е в пъти по-малко. От 1 януари до 30 април са изплатени 1,4 милиарда лв. “, сподели Митрев.

„ Ние сме на една и съща позиция с бизнеса. Когато става дума за поддръжка в сходни рецесии, няма по какъв начин да се работи другояче с изключение на да се търси държавна поддръжка “, сподели Пламен Димитров от КНСБ.

Той добави, че компаниите, които не могат да се оправят, би трябвало да имат опция да потърсят поддръжка за май и юни месец. „ Ресурси би трябвало да има до юни, в това число “, разяснява Димитров.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР