Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов обяви в профила си

...
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов обяви в профила си
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов готов за трета доза ваксина |

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов разгласи в профила си във Facebook, че е подготвен да си сложи трета доза ваксина. Той беше първият ваксиниран против ковид българин.

" Ще си слага трета игла на имунизацията против COVID-19! Ще го направя, тъй като имам вяра в науката. Вярвам на обстоятелствата.
Не имам вяра в конспирации. Не имам вяра на операции ", написа Ангелов и още веднъж прикани българите да се имунизират.



Поставянето на трета (бустерна) доза към този момент е реалност в Израел, където първи бяха ваксинирани хората над 60 година възраст и хронично болните, а от седмица от това право се възползват и жителите над 40 година В Европейски Съюз към момента няма позволение за слагането на трета игла, чака се мнението на Европейската агенция по медикаментите и Европейския център по надзор на болесттите.

По-рано през днешния ден шефът на Изпълнителната агенция по медикаментите Богдан Кирилов заяви, че страната разполага с задоволителни количества от всички ваксини и може в бърз порядък да провежда слагането им, в случай че това бъде позволено от европейските здравни институции и включено в късата характерност на препаратите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР