Бившият защитник на Арсенал Сол Кембъл ще работи за младежкия

...
Бившият защитник на Арсенал Сол Кембъл ще работи за младежкия
Коментари Харесай

Цветът на кожата вкара Сол Кембъл в щаба на младежкия национален тим на Англия

Бившият бранител на Арсенал Сол Кембъл ще работи за младежкия народен тим на Англия и влиза в треньорския екип като част от програмата на Футболната асоциация на страната за предоставяне на повече шансове за работа на чернокожи, азиатски и други етнически малцинства (БАМЕ).

Кембъл, който подлага на критика постоянно неналичието на задоволително шансове за него и за други хора от малцинствата да работят като футболни треньори, ще работи в младежкия отбор на страната до 21 години дружно с мениджъра Ейди Буутройд от ноември нататък.

" Съгласих се да вляза в екипа на Ейди Буутройд. Ще бъда част от щаба му за другарските мачове с Германия вкъщи и с Италия като посетители. За мене това, което се случва в младежкия тим, е страхотно”, споделя 44-годишният някогашен футболист на Арсенал.

Бившият управител на Уулвърхамптън Тери Конър- който също е негър, ще бъде част от екипа на младежкия отбор за Европейските квалификации за шампионата през 2019 година през този месец против Андора и Шотландия.

Англия се нуждае единствено от една точка, с цел да се класира на шампионата, който ще се организира следващата година.

Планът на Футболната асоциация за адаптиране на треньори от малцинствата включва и прибавянето на Пол Невин - треньор в мъжкия отбор на Брайтън, като помощник на Гарет Саутгейт в представителния тим на страната за мачовете против Съединени американски щати и Хърватия на Уембли през идващия месец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР