Бившият заместник-министър на енергетиката Жечо Станков определи повторното гласуване с

...
Бившият заместник-министър на енергетиката Жечо Станков определи повторното гласуване с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кирил Петков вкара енергетиката в колапс

Бившият заместник-министър на енергетиката Жечо Станков дефинира повторното гласоподаване с корекция на мораториума за цените на тока, парното и водата като " осъществена една замяна, а смяна ". Предложението за мораториума на ГЕРБ от през вчерашния ден било като референтна цена да се вземат цените от 1 януари 2021 година

щеше да докара с 20% по-ниска цена на парното, 5% по-ниска цена на тока и по-ниска цена на водата . След изменението на решението от през днешния ден замразяваме цените на силата към актуалната дата , изясни Станков.

" Преди дни, когато през уикенда закупувах закуски за децата си от една домашна пекарна , дамата ми заяви, че е вдигнала цената с 30 стотинки на баничката, тъй като поради високите цени на силата не може да заплати осигуровките на чиновниците си. Точно в тази връзка бяхме заложили проекторешение, в което да стартира отплата на бизнеса от 1 януари ", разяснява Станков.
 Депутатите потвърдиха мораториума върху цените на тока, водата и парното от през днешния ден
Депутатите потвърдиха мораториума върху цените на тока, водата и парното от през днешния ден

Измениха решението си от през вчерашния ден със задна дата

Александър Иванов съобщи, че новите ръководещи ревизирали всички направени положителни оферти. Никакви ограничения няма във визията на новото ръководство за поддръжка на бизнеса и жителите, уточни той.

От, заявявайки отговорността си, че няма да пречат на новото държавно управление. От през вчерашния ден до през днешния ден министър председателят и отрасловите министри се скрили в Министерски съвет, като почнали да разпореждат на парламентарните си групи в ръководството и то по какъв начин да създадат през днешния ден едно нещо - да не подкрепят хората и бизнеса . Прие се лобистки текст, при който се облагодетелства ВЕИ секторът . В никакъв случай не се потърси решение, визия и вяра на бизнеса да оцелее след зимата, уточни Александър Иванов.
 Депутатите се скараха кой има ВЕИ, до момента в който търсят в мъглата едни 200 млн. лева
Депутатите се скараха кой има ВЕИ, до момента в който търсят в мъглата едни 200 млн. лева

От ГЕРБ станаха на крайници и приветстваха, че нямат присъединяване в бизнеса с ВЕИ

Министерство на енергетиката и министър председателят Кирил Петков, които могат и имат всички лостове в страната, не подхванали нищо, а разпределили да вземат по непрогледен метод едни решения, които облагодетелстват огромните производители на електрическа енергия. Това е колапс за българската стопанска система и бюджетът на всяко едно семейство , предизвести Иванов.

Тома Биков пък е неудовлетворен, че се е дал своя вот мораториум . Той настоя министър председателят Кирил Петков и енергийният министър Александър Николов да дойдат в Народното събрание и да обяснят какво се случва, тъй като може да настъпи тежка икономическа и финансова рецесия.

Биков добави, че трябвало да се даде опция на КЕВР да спре дотациите на свръхбизнесите, които са на облага поради убийствената цена на тока. Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България през днешния ден дали своят вот за това 250 млн. лева да бъдат дадени на тези, които печелят от енергийната рецесия. Има депутати, които работят в енергийния бранш, което е скандално в обстановката, в която хората не могат да си платят тока, уточни Тома Биков.
 Движение за права и свободи за мораториума: Продължават ГЕРБ практиките, а смяната е от неприятно към по-лошо
Движение за права и свободи за мораториума: Продължават ГЕРБ практиките, а смяната е от неприятно към по-лошо

Трябва да се съблюдава закона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР