Бившият зам. здравен министър Мирослав Ненков изгуби делото срещу Националната

...
Бившият зам. здравен министър Мирослав Ненков изгуби делото срещу Националната
Коментари Харесай

Д-р Ненков изгуби делото срещу НАП

Бившият зам. здравен министър Мирослав Ненков изгуби делото против Националната организация по приходите (НАП), което заведе през февруари предходната година.
 Мирослав Ненков дава Национална агенция за приходите на съд
Повод за делото стана инспекция, при която мобилен екип на организацията се сезирал, откакто видял доктора да кара Мерцедес от 1998 година. След привършване на инспекцията е открито, че Ненков не укрива доходи. 

Ненков обаче е неудовлетворен от това, че от Национална агенция за приходите не го уведомили, че желаните за инспекцията документи може да бъдат предоставени и по длъжностен път. Вместо това докторът трябвало в работно време да изисква от банкови институции справките, които му търсили от Национална агенция за приходите. За това той завел искания за направените разноски и изгубеното време. 

" Този чиновник на Национална агенция за приходите, който прави инспекцията, не си е направил труда да каже, че аз мога да подпиша една декларация и да не обикалям 4 дни по банки и да заплащам банкови такси за сведения какво се е случило пет години обратно с моите сметки. Считам това за незаслужено, нямам проблем с инспекцията - наблягам, всеки може да бъде проверяван и би трябвало да бъде проверяван от Национална агенция за приходите ", разяснява пред Дарик радио Ненков.

Решението на Административен съд София - град обаче не е в интерес на доктора. Съдът е склонен с доводите му, само че в нормативните документи, регламентиращи работата на Национална агенция за приходите, на никое място не пишело, че организацията би трябвало да уведомява проверяваните, че има и по-лесен метод да се реализира инспекцията. 

" Тоест служителят на Национална агенция за приходите може да ми каже, само че може и да не ми каже. Тоест всеки един от нас, който е проверяван от Национална агенция за приходите, би трябвало деликатно да прочете данъчно-процесуалния кодекс, с цел да може да бъде осведомен ", разяснява Ненков, който се отхвърля да апелира делото на втора инстанция.

" Национална агенция за приходите е прекомерно мощна конструкция, с цел да може подобен като мен злощастник да се изправи против толкоз мощна държавна конструкция. Аз не се усещам задоволен, тъй като в действителност не е заслужено, поради това, че не съм употребявал тази опция, съм изгубил и пари, и време. Но съдът съблюдава думата на закона, той няма избор. Съдът е склонен с мен, само че не може да постанови нещо, което го няма в правния мир ", разяснява още докторът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР