Бившият зам.-министър в две правителства - на Симеон Сакскобургготски и

...
Бившият зам.-министър в две правителства - на Симеон Сакскобургготски и
Коментари Харесай

Нинова отзовала Любка Качакова като търговски представител в Лос Анджелис

Бившият зам.-министър в две държавни управления - на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, Любка Качакова се оплака, че е отзована като търговски представител на България в Лос Анджелис преди края на мандата си. Пред Нова телевизия тя упрекна досегашния министър на стопанската система Корнелия Нинова в политическа чистка.
Качакова е назначена на поста през 2019 година, когато министър на стопанската система е Емил Караниколов, отхвърлен по-късно дружно с двама свои сътрудници, за които съгласно ГЕРБ имало внушения, че са под въздействието на Движение за права и свободи.
По думите на Качакова пред Нова телевизия след среща с всички търговски аташета Нинова е решила да отзове нея и представителя в Дания. "Тя не хареса това, че сътрудника от Дания е работил с президентската институция и е готвел негово посещаване в страната. Стана ясно, че тези две уволнения са политически ", сподели тя, намеквайки за спора сред Нинова, която е и водач на Българска социалистическа партия, и президента Румен Радев. Добави, че е била назначена на поста, с цел да пази ползите на българската стопанска система, каквото и правила.
От уеб страницата на Министерството на стопанската система се вижда, че в Съединени американски щати България е имала единствено един търговски представител и това е офисът в Лос Анджелис. Любка Качакова получи медийна популярност при влизането си в политиката с придвижването на Симеон Сакскобургготски преди 20 година. Тя беше народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и зам.-министър на стопанската система, а по време на Тройната коалиция беше зам.-министър на околната среда./Дневник

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР