Бившият зам.-министър на отбраната и настоящ зам.-министър на външните работи

...
Бившият зам.-министър на отбраната и настоящ зам.-министър на външните работи
Коментари Харесай

Путин назначи нов посланик в САЩ - бивш военен зам.-министър

Бившият зам.-министър на защитата и сегашен зам.-министър на външните работи Анатолий Антонов за дипломат в Съединени американски щати. 

Антонов е зам. външен министър от предходната година. Между 2011 и 2016 година е зам.-министър на защитата, а сред 2004 и 2011 година е шеф на дирекцията за защитата във външното министерство. 

С декрет на Путин Антонов е назначен за дипломат във Вашингтон и непрекъснат наблюдаващ на Русия в Организацията на американските страни. 

Антонов ще смени досегашния съветски дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк, който заема поста от 2007 г. 

Името на Кисляк беше забъркано в следствието за съветска интервенция на изборите в Съединени американски щати, откакто Ройтер заяви, че съветници на Доналд Тръмп, измежду които и някогашният консултант по национална сигурност Майкъл Флин, са прикрили най-малко 18 случая на контакт с съветски представители по време на кандидат-президентската акция през 2016 година

Според информацията шест телефонни диалога сред съветския дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк и съветници на Тръмп, включително и Флин. Разговорите сред Флин и Кисляк зачестили след успеха на републиканеца на 8 ноември и включвали предложение за определяне на канал на връзка сред Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин, по който да се заобиколи бюрокрацията на американските служби за сигурност. 

Заради контактите си с Кисляк и обвиняванията, че не е разказал всичко за срещите си с него на спецслужбите, Флин подаде оставка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР