Бившият южнокорейски президент Ро Де-у, награждаван военен ветеран, изиграл ключова,

...
Бившият южнокорейски президент Ро Де-у, награждаван военен ветеран, изиграл ключова,
Коментари Харесай

Почина бившият южнокорейски президент Ро Де-у, извървял пътя от триумфа до затвора

Бившият южнокорейски президент Ро Де-у, награждаван боен деец, изиграл основна, само че противоречива роля в прехода от властническо към демократично ръководство, умря през днешния ден на 88-годишна възраст. Това заяви представител на Националната университетска болница в Сеул, без да уточни повода за гибелта, Ройтерс.

Ро беше с влошено здраве от 2002 година, когато се подложи на интервенция за поради рак на простатата, а през последните години неведнъж постъпваше в болница.

В разстояние на няколко десетилетия Ро извървя пътя от съзаклятник във военни преврати до първия демократично определен президент на Южна Корея, преди да приключи политическата си кариера позорно с присъда затвор за държавна измяна и корупция.

" В момента изпитвам безконечен позор от това, че съм някогашен президент ", сподели Ро през 1995 година в прочувствено телевизионно послание, в което сервира извиненията си за това, че до момента в който е бил на поста си, скрито е натрупал фонд от 654 милиона $, предопределен за подкупи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР