Бившият японски премиер Шиндзо Абе почина от раните си, след

...
Бившият японски премиер Шиндзо Абе почина от раните си, след
Коментари Харесай

Шиндзо Абе почина след стрелбата срещу него

Бившият японски министър председател Шиндзо Абе умря от раните си, откакто беше прострелян по време на предизборна тирада, оповестява националната телевизия ЕнЕйч Кей. Лекарите не съумяха да спасят живота му. Нападателят е арестуван.

Безпрецедентната за Япония офанзива шокира страната. Бивши и сегашни международни водачи показаха угриженост за положението на Абе. Правителството основава спешен щаб, а министър-председателят Фумио Кишида изиска от всички членове на кабинета да се върнат в Токио.

Подробности за случая четете

67-годишният Шиндзо Абе е най-дълго управлявалият министър председател на страната. Ястреб в политиката, по време на ръководството премисли пацифистката следвоенна конституция на Япония. Икономическата му политика, наречена " Абеномика ", включваше самоуверено парично подкрепяне и фискални разноски.

Абе е и първият министър председател на Япония, посетил България по време на българското председателство на Европейски Съюз през 2018 година Оттегли се от поста през 2020 година по здравословни аргументи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР