Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Бойко Борисов

...
Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Бойко Борисов
Коментари Харесай

Цветанов: Бях изолиран от Борисов след освобождаването на Веселин Вучков като вътрешен министър

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че Бойко Борисов го е изолирал от вътрешната политика на страната след освобождението на Веселин Вучков като силов министър през 2015 година

Това сподели ръководителят на " Републиканци за България " в предаването По това време Цветанов оглавяваше вътрешната комисия в Народното събрание.

" След освобождението му и назначението на Румяна Бъчварова бях съзнателно изолиран от вземането на всевъзможни политически решения и кадрови промени от премиера Бойко Борисов. От него бяха предлагани еднолични решения на Парламентарната група на ГЕРБ с последващите назначения на министри на Министерство на вътрешните работи ", сподели Цветанов след въпрос може ли да изясни имало ли е връзка сред Борисов, Пеевски и Божков.

" По времето, когато бях вицепремиер и вътрешен министър, нямаше такива връзки, които да въздействат директно върху управнически решения с сходен корупционен детайл ", сподели още той.

Цветанов повтори, че е бил отвън ръководството след 2014 година

По думите му не трябва да се подценява информацията от Съединени американски щати, тъй като тя " стъпва на разбор на обстоятелства и доказателства ".

" Трябва правораздавателната и правоохранителната система да проработи незабавно. Смятам, че може да се случи оперативната работа, другояче ще се усилва недостига на доверие в институциите ", сподели Цветанов.

Относно Илко Желязков, който е махленски от Съединени американски щати като част от мрежата на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Цветан Цветанов уточни, че го познава единствено от Народното събрание, когато е изслушван като номинация на Движение за права и свободи на времето.

" Г-н Желязков беше предложение на Движение за права и свободи. Всички политически партии гласоподаваха. Имаше чуване, което бе публично и транспарантно. За първи път го видях, когато постави клетва в Народното събрание ", изясни той.

Цветанов разяснява и абсурда с подслушването на политици, като съобщи, че съгласно него не е имало такова, тъй като никой не би рискувал, а и е щяло да остане диря.

Той не изключи да е имало частни компании, които да са се занимавали с това.

" Това, което се случи в последните седмици, беше неотложно. Трябваше да има смяна в структурите за сигурност, тъй като всички политически сили останахме с чувството, че последната предизборна акция не беше почтена. В момента отговорността и прозрачността за изборите е напълно на служебния кабинет ", сподели още Цветан Цветанов за рокадите в службите за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР