Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за

...
Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за
Коментари Харесай

Цветан Цветанов представи лицата на новата си партия „Републиканци за България“

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов показа инициативния комитет за основаване на новата си партия „ Републиканци за България “.

В състава на 89-членния предприемчив комитет, който през днешния ден взе решение да учреди новата партия, влизат някогашният ръководител на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от Българска национална телевизия Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.

Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго, които добиха известност като притежатели на телевизия Би Ай Ти, разгласи Цветанов.

Той нарежда плана си в център-дясно, разгласи за приоритет евроатлантическата посока на развиване на страната и увери, че новата партия няма да е лидерска, няма да е съсредоточена към един човек, „ както е било до момента в политическите планове в България “.

„ Един план, който би трябвало да отстоява евроатлантическите полезности, евроатлантическата посока, един план, който да даде опция за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни - да бъдем дружно и да няма това опълчване, което следих през всичките тези години, участвайки интензивно в политиката “, съобщи Цветан Цветанов.

В учредителната декларация, прочетена от Горан Благоев, се показва, че „ в този момент България се ръководи без ясна визия за дълготрайно развиване “ и се приканва за „ прекъсване на опълчването и търсене на диалогичност “.

Учредяването на партията е планувано за идната седмица – на 27 септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР