Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс се обяви в понеделник

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс се обяви в понеделник
Коментари Харесай

И вицепрезидентът на Тръмп влиза в битката за президент

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс се разгласи в понеделник за претендент в конкуренцията на републиканците за Белия дом през 2024 година, а това го изправя против някогашния държавен глава Доналд Тръмп.

 

Кампанията на Пенс подаде декларация за кандидатстване във Федералната изборна комисия. Пенс ще започва акцията си с видео и тирада в ранния номиниращ щат Айова в сряда, споделиха трима източника, осведомени със обстановката, пред " Ройтерс " предходната седмица.

Кандидатирането на Пенс го изправя против любимеца Тръмп, до който той в миналото лоялно застана, само че който отхвърли да поддържа при опита му да анулира резултатите от изборите през 2020 година, извоювани от демократа Джо Байдън.

 

Убеден обществен реакционер, някогашният губернатор на Индиана от ден на ден се дистанцира от Тръмп. Заявява, че решението на Тръмп да предизвиква бунтовниците, които нападнаха Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, е заплашило него и фамилията му, които са били в постройката по това време.


Пенс се причислява към възходящо поле от републикански претенденти, което включва Тръмп, американския сенатор Тим Скот и някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли. Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм също възнамерява да се включи в конкуренцията в сряда, съгласно човек, осведомен с проектите на Бъргъм.

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи се включва в конкуренцията във вторник, като общият брой на републиканските претенденти става двуцифрен.


Броят на претендентите, които се борят за номинацията, тревожи доста съперници на Тръмп в Републиканската партия, страхуващи се, че гласуването против Тръмп може да бъде разграничено и да предадат номинацията на партията на някогашния президент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР