Бившият вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов все пак ще получи

...
Бившият вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов все пак ще получи
Коментари Харесай

Служебният кабинет номинира тайно бивш вицепрезидент на Мултигруп за висок орден

Бившият вицепрезидент на " Мултигруп " Николай Вълканов въпреки всичко ще получи медал " Стара планина " първа степен. Това излиза наяве от решение на държавното управление в сряда да предложи на президента да връчи високата държавна премия, което е оповестено в деловодната система на Министерския съвет.

Припомняме, че предходният длъжностен кабинет - управителен от Стефан Янев, беше обсъждал това преди година. След възражения на Христо Алексиев (сега вицепремиер), Николай Денков и Светлан Стоев (бивши към този момент министри) точката тогава беше отсрочена.

До приемането й се стига в този момент, само че без това да е оповестено публично. Точката не е включена в оповестения авансово дневен ред на държавното съвещание на 23 ноември, нито е оповестено известие откакто решението е взето. Текстът на решението с вносител министър председателят Гълъб Донев (вицепремиер в кабинета " Янев 2 " ) е качено в деловодната система на Министерския съвет, написа.

На въпрос на " Дневник " за какво няма публична информация до медиите във връзка решението, от държавната пресслужба разясниха, че е обещано за авансово координиране. То към момента не е признато и ще бъде обявено на медиите, в случай че това стане на идващото съвещание на кабинета.

В деловодната система обаче документът е в директория " Решения ", има номер и е посочено, че е взето на 17 ноември тази година.

Окончателното мнение за ордена би трябвало да вземе президентът Румен Радев.
С решението си Министерски съвет в действителност предлага на президента да издаде декрет за награждаване на професор Николай Вълканов с медал „ Стара планина ” първа степен " за изключителния му принос и заслуги към икономическото развиване на страната ".

Радев обаче, наподобява, няма проблем с това. Нещо повече, евентуално самодейността идва точно от него. От разискването на проблема в Министерски съвет в края на предходната година излиза наяве, че тогава предлагането е било в съгласие с президента.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР