Бившият вицепрезидент на ФИФА Хуан Анхел Напут и бившият президент

...
Бившият вицепрезидент на ФИФА Хуан Анхел Напут и бившият президент
Коментари Харесай

Вече има осъдени по делото за корупция във ФИФА

Бившият вицепрезидент на ФИФА Хуан Анхел Напут и някогашният президент на футболната конфедерация на Бразилия Хосе Мария Марин бяха приети за отговорни от съда в Ню Йорк по делото за корупция във ФИФА, предават международните организации.

Те са отговорни за вземането на подкупи в подмяна на присъждането на маркетингови и медийни права за интернационалните футболни мачове. Федералният съд в Ню Йорк стигна до присъдите след петседмични съвещания и чуване на очевидци. Все още няма произнесена присъда против някогашният президент на Перуанската футболна асоциация Мануел Бурга.

Прокуратурата разгласи, че Бурга е взела 4.4 милиона $ подкупи, Марин - 6.6 милиона $, а Напут - 10.5 милиона $. Най-големият скандал в историята на ФИФА се развихри на 27 май 2015 година, когато в Цюрих бяха задържани високопоставени чиновници на Световната футболна централа. Обвинения за корупция бяха повдигнати на 14 някогашни и сегашни футболни ръководители.

По данни на американските управляващи за 24 години обвинените са получили подкупи в размер на към 150 милиона $. Втората вълна на арести стартира в Цюрих на 3 декември 2015 година, когато бяха арестувани пезидентът на КОНКАКАФ и на федерацията на Хондурас Алфред Хавит и шефът на КОНМЕБОЛ Хуан Анхел Напут от Парагвай. Обвиняеми по делото за корупция във ФИФА са 42 души.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР