Майк Пенс беше попитан дали Доналд Тръмп му е казал, че е загубил изборите през 2020 г. Какво каза той:

...
Бившият вицепрезидент Майк Пенс каза, че не може да си
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент Майк Пенс каза, че не може да си спомни случай, когато бившият президент Доналд Тръмп му е казал, че знае, че е загубил изборите през 2020 г.

„Нямаше момент, в който президентът някога ми каза, че е знаел, че е загубил“, каза Пенс пред Des Moines Register в лично интервю в събота в Анкени.

Тръмп беше обвинен този месец по четири точки за заговор за отмяна на изборите през 2020 г. Той се призна за невинен.

Правни експерти казват, че душевното състояние на Тръмп може да е ключово за случая. В целия обвинителен акт прокурорите се стремят да установят, че Тръмп е знаел, че не е спечелил изборите и че изявленията му за масивна измама са лъжи.

Докато Тръмп провеждаше кампанията си на панаира на щата Айова в събота, репортер го попита дали той възнамеряваше да отмени изборите през 2020 г.

„Вие знаете отговора“, отговори Тръмп.

Още: Тръмп попита в щата Айова Честно, ако възнамеряваше да отмени изборите през 2020 г. Какво каза той:

Обвинителният акт включва няколко примера за хора, които са казали на Тръмп, че е загубил изборите или че няма достатъчно доказателства за измама, която да промени резултатите, включително Пенс.

Други бивши служители на Тръмп, включително главният прокурор Бил Бар, казаха, че Тръмп е знаел, че е загубил изборите през 2020 г. от президента Джо Байдън.

„Първоначално не бях сигурен, но започнах да вярвам той знаеше добре, че е загубил изборите,” каза Бар пред CNN този месец.

Още: Майк Пенс беше обвинен в „предателство“ от посетител на панаира на щата Айова. Вижте как той отговори:

Но Пенс повтори в събота, че Тръмп никога не е казвал толкова много пред него.

„Не си спомням президентът някога да ми е казвал, че знае, че загуби изборите", каза той.

Каквото и да беше убеждението на Тръмп за изборите, Пенс каза: „Знаех, че дългът ми е ясен."

„Нямах право да отменя избори“, каза Пенс пред Register. „И американският народ заслужава да знае, че президентът ме помоли да избера него вместо да спазвам клетвата си към конституцията, но аз избрах конституцията и винаги ще го правя.“

Пенс присъства с Тръмп много пъти след изборите през 2020 г. и довеждащи до нападението срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. Прокурорите цитират „едновременните бележки“ на Пенс в целия обвинителен акт, предоставяйки доказателства за това, което Тръмп е казал или направил през това време.

Още: Майк Пенс: „Приветствам назначаването“ на специален прокурор, разследващ Хънтър Байдън

Обвинителният акт описва телефонен разговор от 1 януари 2021 г., при който Тръмп се е обадил на Пенс и е „наругал“ него, защото каза, че няма конституционно основание вицепрезидентът да отхвърли електорални гласове.

„Ти си твърде честен“, каза Тръмп на Пенс, според обвинителния акт. Кампанията на Пенс се опита да спечели вниманието, като продава тениски и шапки с надпис „Твърде честно“, отпечатан върху тях.

Не е ясно дали Пенс ще бъде призован да свидетелства в процеса срещу Тръмп.< /p>

"Нямам планове да свидетелствам, но вижте, ние винаги ще спазваме закона", каза той пред CNN този месец.

Тръмп и Пенс се състезават за президентските избори на Републиканската партия номинация през 2024 г., като Тръмп води редица други кандидати, включително Пенс, с голяма преднина в социологическите проучвания.

Пенс в събота завърши тридневна кампания в Айова, която включваше спирки в Дейвънпорт, пътуване до панаира на щата Айова и кръгла маса с президенти на християнски колежи и университети.

Стивън Грубер-Милър отразява сградата на щата Айова и политиката за регистъра. С него можете да се свържете по имейл или по телефона на 515-284-8169. Следвайте го в Twitter на адрес.

Тази статия първоначално се появи в Des Moines Register: Какво каза Майк Пенс за това дали Тръмп му е казал, че е загубил надпреварата през 2020 г.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР