Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев определи от

...
Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев определи от
Коментари Харесай

Да влезем в Еврозоната и да станем първокласни европейци, иска Василев

Бившият вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев дефинира от студиото на БТВ, че изцяло нещата в страната вървят добре, стопанската система върви добре, " значи всичко е добре ". По отношение на промените, такива е имало от 1997 до 2007 , след този интервал не би споделил, че има изключително реформаторство.

По въпроса за въвеждане на еврото през годините, Василев разяснява, че очевидно не е било приоритет, други тематики са били на напред във времето, само че тяхната група икономисти въпреки всичко намира въпроса с еврото за значим. Влизаното в Еврозонта е добре за страната, когато и и да се влезе, само че по-добре в този момент в сравнение с в никакъв случай, счита той.

Всички терзания са безпочвени. Не би трябвало да гледаме Унгария, тя има разнообразни странни политики, които ние не би трябвало да следваме . Трябва да следваме други сполучливо европейски страни, прецизира той.

 Юнкер похвали България за неналичието на бюджетен недостиг
Юнкер похвали България за неналичието на бюджетен недостиг

Председателят на Европейска комисия е безапелационен, че проблем с корупцията има, само че подобен проблем има на други места

Какво ще се случи в случай че ни одобряват в Еврозоната, минимум би трябвало да приказваме за цените, те са едвам 10% от цялата тематика, разяснява Василев. Обясни, че 40% е регулацията на финансовия и банковия бранш, като посочи, че несъмнено и проблем с КТБ е нямало има, тъй като и банковият контрол в Еврозоната е по-сериозен.

Държава от Еврозоната има различен имидж и в случай че бяхме там, то нямаше да се приказва че сме най-бедната и корумпирана страна и да се срамим . Василев добави, че ще стартираме да забогатяваме по-бързо, ще има повече доверие към страната, ще има повече вложения, ще се увеличи кредитния рейтинг, ще се намалят лихвите.

Официално не счита, че някой е срещу въвеждане на еврото и би трябвало да се гледа интереса на нацията, да влезем в Еврозоната и да станем първокласни европейци. По отношение проблемите с въвеждане на еврото, инфлацията, обвързването на лв. с еврото се чуват доста " бабини деветини ", от хора които не са експерти или са просто популисти, разяснява Василев.

 Еврото се разпада, няма бъдеще, предизвести специалист
Еврото се разпада, няма бъдеще, предизвести специалист

Доц. Банов чака скок на цените след въвеждането му

Ако се погледнат всички страни които са влезнали в Еврозоната и тяхната инфлация, то тя нито се е намалила нито се е повишила, а България е страна която 21 години е с закрепен валутен ръб и сме привикнали, нацията ще забогатява по-бързо, а заплатите ще се подвигат , твърди някогашният вицепремиер.

Сега сме в центъра на вниманието с председателството на Съвета на Европейски Съюз и в случай че аплайваме тази години ще е доста добре, също така две години имаме огромен бюджетен остатък и " това е ужасно ", добави Василев и най-после поддържа финансовия министър Горанов за курса към Еврозоната в средата на годината.

 Горанов ни готви за чакалнята на еврозоната до юни
Горанов ни готви за чакалнята на еврозоната до юни

Европейски Съюз дипломати и банкери разясняват, че България въпреки всичко има потребност от голям брой промени, с цел да увеличи прекомерно ниския стандарт на живот
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР