Бившият вътрешен министър Бойко Рашков не се съгласи изцяло, че

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков не се съгласи изцяло, че
Коментари Харесай

Рашков: В МВР пак се изпълнява волята на ГЕРБ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков не се съгласи напълно, че арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са противозаконни. По думите на Рашков, съдът бил споделил, че трябвало да има следствие - т.е. това е вярно полицейско деяние, одобрено от съда. Но съдията, съгласно ексвътрешния министър, не бил чел данни от преписки и не е изследвал доказателства, предоставени по делото (470 страници), което трансформира нещата - стигнало се до това съдията да изследва единствено формата на деяние и тя да бъде решаващият детайл в правосъдното решение. Не може един арбитър да не чете данните и да разпореди единствено, че заповедта за задържане за 24 часа не дава отговор на законовите условия, съобщи Рашков. А и втората инстанция още не се е произнесла, подсети ексвътрешният министър в .

Рашков изрази голямо отвращение от кадровите промени в Министерство на вътрешните работи и ги свърза с ръководството на Бойко Борисов - съответно с аферата Васил Божков, където имало доста данни за инспекция, да вземем за пример по линията на хазартната комисия и стотиците милиони невнесени налози, както и аферата Автомагистрала " Хемус ". Махат се чиновници, потвърдили се в борбата против купения избор - вършат се извънредно тежки неточности в кадровата политика и то доста бързо, сподели той. Може би настоящето управление на Министерство на вътрешните работи е в някаква връзка с предходните ръководещи, добави Рашков, визирайки Бойко Борисов.

Конкретно Рашков се оплака от новия шеф на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) в Кърджали, който имал непозволен достъп до 60 документа с класифицирана информация (Рашков обаче съобщи, че не бил проявявал интерес и не вярвал назначената от него инспекция да докара до нещо " освен това управление " ) и взел участие в акцията в Лясковец, когато беше убита баретата Емил Шарков. Есквътрешният министър категорично съобщи, че не би работил с наследника си Иван Демерджиев - припомняме, че имаше самодейност Демерджиев да бъде заместител на Рашков в кабинета „ Петков ", само че сегашният Министерство на вътрешните работи министър отхвърли с претекст, че вътрешните работи не са му в експертизата.

С президента имам кардинални връзки, нищо повече от това, повтори Рашков. И категорично акцентира, че неналичието на надзор над основния прокурор си остава проблем, който тревожи и европейските ни сътрудници.

Ексвътрешният министър призна, че един от сегашните зам.-министри живял в държавната резиденция, когато Рашков беше министър, само че не сподели име. Сега той живеел в общежитие, " като курсант на Министерство на вътрешните работи ". " За малко повече от година не може да се стигне до всеки, който е слугувал на Борисов ", съобщи Рашков.

Проверката за парцелите ми продължава постоянно и тя до нищо няма да докара - господин Цацаров го знае това доста добре. Не се тормозя от нищо, никой от моето семейство не се тормози, сподели Рашков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР