Бившият външен министър на Обединеното кралство Борис Джонсън е основният

...
Бившият външен министър на Обединеното кралство Борис Джонсън е основният
Коментари Харесай

Борис Джонсън е фаворит за наследник на Тереза Мей

Бившият външен министър на Обединеното кралство Борис Джонсън е главният кандидат за поста английски министър председател след възможната оставката на настоящия началник на държавното управление Тереза Мей, написа английският вестник The Times, представен от TACC и Агенция " Фокус ".

Вестникът разгласява резултатите от изследване измежду членовете на ръководещата английска Консервативна партия, извършено от социологическата работа YouGov.

Според данните от проучването някогашният външен министър е подсилен от 39% от участниците в проучването. Доминик Рааб, някогашен министър за Брекзит, е на второ място по известност с огромна разлика от Джонсън. Според изследването, благосклонностите на консерваторите също ще бъдат на страната на Джонсън в съответствие от 59% до 41%.

На трето място са министърът на околната среда, храните и земеделието Майкъл Гоув и вътрешният министър Саджид Джавид, с поддръжката на 9% от интервюираните.

Бившият началник на английското външно министерство и някогашен кмет на Лондон Борис Джонсън съобщи в четвъртък, че има намерение да взе участие в битката за поста на водач на Британската консервативна партия, а оттова и за министър председател на страната, когато Тереза Мей напусне тези длъжности.

Сегашният английски министър председател сподели по-рано, че ще подаде оставка незабавно откакто Народното събрание одобри плана за съглашение с Европейски Съюз за Брекзит, само че не уточни какъв ще бъде бъдещият ѝ план, в случай че договорката не премине през Народното събрание.

Греъм Брейди, началник на Комитета на Консервативната партия „ 1922 година “, сплотяващ елементарни парламентаристи от торите, съобщи в документално изказване, че датите за овакантяване на ръководителя на английското държавно управление и за избор на нов водач на Консервативната партия ще бъдат избрани при започване на юни след парламентарния избор по плана за съглашение за Брекзит.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР