Бившият управител на ВиК - Перник Иван Витанов е бил

...
Бившият управител на ВиК - Перник Иван Витанов е бил
Коментари Харесай

Задържан е бившият ръководител на ВиК-Перник Иван Витанов

Бившият шеф на ВиК - Перник Иван Витанов е бил арестуван през днешния ден от Специализираната прокуратура по обвиняване за умишлена занемареност и подписване на неизгодна договорка за разходомера на водата на язовир " Студена ".

Арестът е за 72 часа, а на следващия ден се чака Спецсъдът да дефинира мярката за неотклонение на Витанов, оповестиха от " Специализираната прокуратура ". Оттам дадоха обещание подробна информация по случая до края на деня.

Иван Витанов, дружно с изпълняващия длъжността кмет на Перник по време на изборите Севделина Ковачева, са били извикани през днешния ден за разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура. След разпита Витанов е арестуван, а Ковачева е освободена, само че е не изключено и на нея да й бъде повдигнато обвиняване.

Иван Витанов е отпред на ВиК-Перник от 2014 година до началото на водната рецесия в града през ноември 2019 година Официално беше заменен месец по-късно. В обясненията си за водната рецесия досега Витанов показва като отговорни сушата и голямата загуба на вода от амортизираната ВиК-мрежа на Перник.

За него зам.-регионалният министър Николай Нанков разяснява, че не е хидроинженер, само че е имал подобаващата биографиа все още на назначението му. " Основната виновност на този човек е неспособността му да се оправи с казуса ", добави Нанков.

В началото на декември за началник на ВиК-Перник страната, като главен акционер, предложи ръководителят на ВиК-Шумен Илиян Илиев. На общото заседание на акционерите в сдружението на 10 януари за поста беше утвърден 34-годишният Борислав Иванов от Радомир. До 2018 година той е бил шеф на пречиствателната станция на града.

До момента по отношение на водната рецесия в Перникобвинение за занемареност е повдигнато на някогашният еко министър Нено Димов, който е в ареста от 9 януари.

Пак поради водната рецесия държавното управление смени и регионалният шеф на Перник Ирена Соколова.

Междувременно през днешния ден беше проведен митинг пред постройката на Министерство на районното развиване и благоустройството с искане за оставка на министър Петя Аврамова. Както е известно министерството е принципал на всички ВиК-дружества, само че досега против Аврамова няма повдигнати обвинявания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (162)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР