Бившият управител на Английската централна банка Марвин Кинг заяви, че

...
Бившият управител на Английската централна банка Марвин Кинг заяви, че
Коментари Харесай

Бивш шеф на АЦБ заяви, че Обединеното кралство върви към Брекзит само на думи



Бившият шеф на Английската централна банка Марвин Кинг съобщи, че Обединеното кралство евентуално се е насочило към Брекзит " единствено на думи ", защото английският политически хайлайф е бил толкоз незапознат в договарянията за овакантяване на Европейския съюз.

Англия би трябвало да излезе от Европейски Съюз на 29-и март следващата година, само че към момента има малко изясненост по отношение на този развой. Досега няма цялостна договорка по въпроса за напускането на съюза, партийните съперници на премиера Тереза ​​Май са я обсадили, а някои депутати даже упорстват за повторното осъществяване на референдума от 2016-а година.

Марвин Кинг, който е покровител на Брекзит, означи, че ръководещите в страната са се провали във връзка с убеждението, че такава огромна стопанска система би трябвало да приказва за депозиране на храни и медикаменти преди напускането на Европейски Съюз.

" Ние нямахме надеждна преговорна позиция ", уточни Кинг, който беше отпред на АЦБ от 2003-а до 2013-а година, представен от Би Би Си.

Според него Англия евентуално ще се окаже изправен пред Брекзит " единствено на думи ", като може да се окаже, че страната ще вземе единствено най-лошото от този бракоразвод, без каквито и да били преимущества. Брекзит единствено на думи ще остави Англия тясно обвързвана с Европейски Съюз след нейното овакантяване и ще я оставят подчинена на разпоредбите на съюза, само че без да може да извлече изгоди от този бракоразвод.

Трябва да се има поради, че по-малко от седем месеца преди Англия да напусне Европейски Съюз, страната, нейните политици и бизнес водачите остават надълбоко разграничени от процеса на Брекзит. Последните изследвания на публичното мнение демонстрират, че гласоподавателите считат, че Тереза Мей води неприятно преговорния развой и че може да има лек ход в посока на поддръжка за оставане в Европейския съюз.

" И двата лагера в страната считат, че не са получили от договарянията това, което желаят ", уточни Марвин Кинг и добави, че неуспехът на Англия да даде обединен фронт при договарянията е фрапантен.

" Нека да бъде ясно, че Европейски Съюз е единен, толерантен, до момента в който Англия е разграничена и без ясна тактика за това по какъв начин да стигнем там, където желаеме да отидем ", акцентира някогашният началник на Английската централна банка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР