Бившият треньор на Ботев Енрико Пичони публикува интересна снима в

...
Бившият треньор на Ботев Енрико Пичони публикува интересна снима в
Коментари Харесай

Култова снимка: Бивш треньор на Ботев в борба за топката срещу Марадона

Бившият треньор на Ботев Енрико Пичони разгласява забавна снима в обществените мрежи. Той пусна фотос в борбата за топката против легендата Диего Марадона в дуел от Серия А. Пичони, който беше отпред на клуба през 2009-а година, когато тимът беше цялостен с италианци от няколко години е без тим. Пичони има над 300 мача в италианския футбол, а 61 от тях са в Серия А, в които вкарва и два гола. 
Прочетете още
Пичони не дава информация от по кое време е фотографията, само че наше изследване откри, че той два пъти е играл против Марадона, когато той е в Наполи. Тогава пък Пичони играе за Кремонензе. 

Първият мач, когато Пичони и Марадона се срещат е на 24 септември 1989г., когато Кремонензе е хазаин и прави страховит мач - 1:1. Пичони, който е играл като халф е на терена всичките цялостни 90 минути, а голът за Наполи вкарва точно Марадона след асистенция на различен от известните играчи на отбора - Чиро Ферара.

Вторият мач е от 2 април 1990г. и тогава в Неапол Наполи побеждава с 3:0, а Марадона вкарва два от головете, а Пичони още веднъж играе цялостни 90 минути. 

Във въпросния сезон 1989-1990 Наполи става първенец, а Кремонензе изпада, завършвайки на 17-то място оттогава 18 тима в Серия А. 

Пичони остава в историята на Ботев, откакто тимът записа единствено една победа под негово управление, само че в дербито против Локомотив, когато италианецът Емануеле Морини вкарва победния гол за 1:0. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР