Бившият транспортен министър Росен Желязков е най-вероятният избор на ГЕРБ

...
Бившият транспортен министър Росен Желязков е най-вероятният избор на ГЕРБ
Коментари Харесай

Росен Желязков е фаворитът на ГЕРБ за шеф на парламента

Бившият транспортен министър Росен Желязков е най-вероятният избор на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание.

Той бе основен секретар на Министерския съвет при първото държавно управление на Борисов, при второто бе премиерски консултант, а при третото – министър на превоза, оповестява “24 часа ”.

И името на различен правист се е завъртяло в централата на ГЕРБ – Радомир Чолаков, който е в ядрото на правния екип на партията и бе измежду депутатите предишното лято, чиято дума се открояваше в пленарната зала.
В момента обаче надделява огромният административен опит на Желязков, както и по-обраното му държание
и самообладание, до момента в който Чолаков, ослепителен в своите парламентарни речи, от време на време си разрешава по-емоционално отношение, доверяват партийци.

Изборът ще бъде изработен на първото съвещание на парламентарната група на ГЕРБ другата седмица.

Росица Кирова пък още веднъж ще е зам.-председател от квотата на ГЕРБ.

ГЕРБ обществено резервират безмълвие към този момент кого ще предложат за ръководител на 48-ия парламент.

Появиха се и други догатки, че това може да е водачът на съдружния сътрудник Съюз на демократичните сили – Румен Христов.

Така Бойко Борисов и екипът му биха показали на процедура, че са подготвени на крачка обратно в името на вероятния компромис, като в това време се съблюдава парламентарната традиция най-голямата група да излъчи ръководителя.

“Продължаваме промяната ” няма да предложи председател на парламента, дори и да получи възможност

за това.
И Българска социалистическа партия не желае ръководител на новия парламент.
От квотата на “Възраждане ” последния път постът бе ангажиран от Цончо Ганчев, който ще бъде народен представител и в това Народно заседание. Много непосредствен до водача Костадин Костадинов, няма индикации да не е още веднъж определеният.

Демократична България пък последните три пъти се представляваше от съпредседателя на обединението Атанас Атанасов и се чака отново да е той.

Не е ясно какви ще са желанията на Стефан Янев и “Български напредък ” за шефската банка.

По традиция първия звънец на 48-ия парламент ще удари най-възрастният народен представител – завърналият се в листите на ГЕРБ някогашен министър на културата Вежди Рашидов. Най-младата национална избраничка пък е в редиците на Движение за права и свободи – 25-годишната Набие Кабак, която влезе от Пазарджик.

След старта на Народното събрание се чака политиците да получат още най-малко седмица от президента, до момента в който той връчи първия мандат. Това ще бъде предшествано от съвещания при него.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР