Бившият тенисист Питър Макнамара почина на 64-годишна възраст в дома

...
Бившият тенисист Питър Макнамара почина на 64-годишна възраст в дома
Коментари Харесай

Трикратен носител на титли от Големия шлем почина на 64 г.

Бившият тенисист Питър Макнамара умря на 64-годишна възраст в дома си в Германия след заболяване от рак на простатата. Австралиецът е притежател на три трофеи от Големия шлем в шампионатите на двойки – две от Уимбълдън (1980 и 1982 г.) и една от Аустрелиън Оупън (1979 г.), дружно със своя съотечественик Пол Макнами. Той доближава до №3 в света при дуетите, а на сингъл рекордното му достижение е №7.

След края на кариерата си Макнамара се отдава на треньорска активност и работи в Париж в академията на Патрик Муратоглу. Григор Димитров е един от най-големите играчи, с които австралиецът работи.

„ Много съм тъжен от новината за Питър Макнамара, който работи няколко години в моята академия. Той беше доста харизматичен, изцяло предан на работата си и страховит съотборник. Той свърши превъзходна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие измежду експертите ”, написа Патрик Муратоглу в обществените мрежи.

„ Трудно е да допускам, че след 50-годишно другарство Мака към този момент го няма. Ти изживя един пълностоен живот, приятелю, и ще липсваш на всички, които те обичаха и доста други. Вдигам тост за старите времена, другар ”, изрази скръбта си огромният му съотборник Пол Макнами. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР