Бившият тайландски премиер Таксин Шинаватра, който се завърна в страната

...
Бившият тайландски премиер Таксин Шинаватра, който се завърна в страната
Коментари Харесай

Бивш премиер на Тайланд се върна в страната и влезе в затвора

Бившият тайландски министър председател Таксин Шинаватра, който се завърна в страната си след 15 години непринудено заточение, беше арестуван на летището, съобщи БиБиСи.

След това 74-годишният някогашен властник бе отведен в пандиза в Банкок, където се чака да излежи 8-годишна ефикасна присъда , издадена му от съда през 2008 година за корупция.
 Армията в Тайланд задържа премиера Шинаватра
Армията в Тайланд задържа премиера Шинаватра

След преврата през вчерашния ден

По информация на БиБиСи той ще бъде настанен в килия, в която могат да му бъдат обезпечени медицински грижи , поради възрастта му.

Таксин Шинаватра е отпред на тайландското държавно управление от 2001 година. През 2006 година, до момента в който е на посещаване в Ню Йорк за среща на страните членки на Организация на обединените нации, в родината му се прави боен прелом, вследствие на който той е отхвърлен от поста . Шинаватра се завръща в Тайланд, само че две години по-късно - през 2008 година е заставен да напусне страната, защото е наказан п о две обвинявания - за корупция и за непочтеност към монархията .

При днешното си завръщане Шинаватра бе посрещнат от аплодиращи го тълпи последователи. Мнозина външни наблюдаващи се надяват, че завръщането му ще повлияе на сформирането на ново държавно управление в Тайланд с присъединяване на партията Phya Thai, която е правоприемник на неговата тогавашна партията Tai Rak Tai.
 Конституционният съд възвърне на служба премиера на Тайланд
Конституционният съд възвърне на служба премиера на Тайланд

Съдът постанови, че до края на мандата му остават две години и половина

Освен това се допуска, че Шинаватра ще се контракти със съда и няма да прекара осем години зад решетките, а по-скоро ще бъде пуснат на независимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР