Бившият световен шампион в най-тежката категория при мъжете в бокса

...
Бившият световен шампион в най-тежката категория при мъжете в бокса
Коментари Харесай

Ясна е "цената"! Ето колко милиона склоняват AJ да изчака бой Фюри - Усик

Бившият международен първенец в най-тежката категория при мъжете в бокса е подготвен да се лиши краткотрайно от опцията за реванш против лишилия коланите му (на WBA, IBF и WBO) . Разбира се, това за да се състои огромен мач за обединяването на коланите сред украинеца и (в него е този на WBC).
Цената за този жест на Джошуа обаче ще бъде доста, доста солидна. Британското издание The Telegraph показва, че той е приел да отстъпи, в случай че получи 15 милиона паунда. Самият Ей Джей загуби от Усик през септември предходната година и предстоящо задейства клаузата за реванш.

Очакваше се Джошуа да опита да си върне незабавно купите, както бе против Анди Руис, а възможен реванш с Усик да е през 2022-ра година. Сега обаче на хоризонта е и Фюри, който победоносно затвори трилогията с Дионтей Уайлдър през октомври предходната година.
Евентуален мегасблъсък сред Усик и Фюри може да се състои в Близкия изток. Ако Джошуа в реалност отстъпи и одобри финансовата оферта и изчака, то той съвсем сигурно след това ще се бие против спечелилия от този конфликт.
Всичко това е усложнено от един различен боксьор в тежката категория. Става въпрос за Дилиън Уайт, който е актуалният кандидат на WBC за колана на Фюри и подобен дуел също би трябвало да се състои. Те трябваше да се срещнат при започване на тзи година, само че информациите са, че Уайт не е удовлетворен от систематизиране на парите 80 към 20 за Фюри.
Други информации пък гласят, че въпреки всичко Уайт е подготвен да отстъпи, с цел да се състои мач Фюри - Усик, като неговата цена би била три пъти по-малка от тази на Джошуа - за 5 милиона паунда. Любопитното е, че напълно неотдавна .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР