Бившият световен шампион в Moto3 Педро Акоста завоюва своята четвърта

...
Бившият световен шампион в Moto3 Педро Акоста завоюва своята четвърта
Коментари Харесай

Акоста триумфира на старта на сезона в Moto2

Бившият международен първенец в Moto3 Педро Акоста завоюва своята четвърта победа в клас Moto2 а международния шампионат по мотоциклетизъм на писта, откакто завоюва конкуренцията за Гран При на Португалия, с която стартира сезон 2023. За него това е втори следващ триумф в междинния клас след успеха му в Гран При на Валенсия в края на предходната година.

Испанецът започва от третото място на „ Портимао “ и още доникъде на втория от общо 21 тура се изкачи на първата позиция, изпреварвайки поредно Филип Салач и Арон Канет. След като един път поведе испанецът поведе той влезе в темп и нито за момент не изпусна първото място.

Във финалните обиколки той даже съумя да увеличи своето движение и се откъсна пред Канет, като на финала разликата сред двамата бе 1.358 секунди. Тройката в края на първото съревнование за годината в Moto2 добави италианецът Тони Арболино, който приключи на 4.460 зад спечелилия.

Пилотът на Марк ВДС потегли от осмото място и загуби няколко места в първите километри на надпреварата. След това обаче той усили скоростта си и с няколко изпреварвания съумя да стигне до последното място на подиума. Четвърти приключи стартиралият от полпозишъна Салач, а топ 5 добави Мануел Гонзалес, който дълго време се движеше в позиция за качване на почетната стълбичка, само че в последна сметка бе изпреварен от Арболино и Салач.

Тъй като това е първият кръг за сезона в Moto2 подреждането в генералното класиране изцяло подхожда с днешните резултати. Това значи, че с 25 точки Акоста е отпред с задатък от 5 пред Канет, а третият Арболино изостава с 9 от водача.

Сезон 2023 в Moto2 продължава идната седмица с конкуренцията за Гран При на Аржентина на пистата „ Термас де Рио Ондо “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР