Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория

...
Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория
Коментари Харесай

Официално: Разрешиха на Тайсън Фюри пак да се бие

Бившият международен първенец по бокс за експерти в тежка категория Тайсън Фюри получи позволение да се завърне на кръга и още веднъж да се боксира. Британската антидопингова организация (UKAD) разгласи, че наказването на Фюри за приложимост на допинг изтича през днешния ден. Британецът се съгласи на съглашение за двегодишно наказване за допинг, само че със задна дата от 13 декември 2015 година. Санкцията е поради позитивна проба с веществото нандролон. Същата орис има и братовчед му Хю Фюри, който също може да се завърне на кръга.

" Две години не съм се качвал на кръга. Дебел съм като прасе, окосмен като животно, само че към момента съм гладен като лъв. Имах две години, с цел да осмисля доста неща, само че съм окуражен да се върна и да удрям всеки, който ми се изпречи ", разяснява неотдавна Фюри, който би трябвало да си върне и отнетия лиценз, с цел да взе участие в боксови мачове.

Заради позитивната допинг проба UKAD анулира резултите на Тайсън Фюри до февруари 2015 година, само че всички негови мачове по-късно, в това число и този с Владимир Кличко, остават в действие. През ноември 2015 година британецът победи украинеца по точки и завоюва купата при най-тежките в три разнообразни версии – Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова асоциация (WBA) и Световна боксова организация (WBO). Малко по-късно той бе лишен от купата на IBF, откакто отхвърли да организира конфликт за нейната отбрана.

През юни 2016 година Фюри беше упрекнат в приложимост на кокаин, а през октомври същата година му беше лишен английския лиценз. През тази година Фюри първо реши да постави завършек на кариерата си, само че по-късно размишления и сподели каза, че до идващото лято ще е подготвен да се изправи против сегашния международен първенец Антъни Джошуа. 29-годишният боксьор има 25 победи от 25 мача на кръга, а в този момент още веднъж би трябвало да бъде позволен до листата а кандидатите за купите, които му бяха отнети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР