Бившият световен шампион Джоузеф Паркър не остави никакви съмнения кой

...
Бившият световен шампион Джоузеф Паркър не остави никакви съмнения кой
Коментари Харесай

Чисора оцеля след три нокдауна, но Паркър го прегази в епичен дуел

Бившият международен първенец Джоузеф Паркър не остави никакви подозрения кой е по-добрият боксьор, откакто в " Манчестър Арена " прегази Дерек Чисора в мач-реванш сред двамата, откакто преди година британецът твърдеше, че е " ограбен " от победа над някогашния първенец в дивизията.
Макар и да не осъществя нокаут, както се надяваше, Паркър беше надалеч по-добрият боксьор в събота вечер и след 3 нокдауна нямаше по какъв начин да не бъде разгласен за победител. Съдиите отсъдиха 115:110, 115:111, 114:112, само че превъзходството на Паркър беше надалеч по-сериозно от това, което демонстрираха картите на съдиите.
РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ
Малко след 00:30 часа българско време двамата боксьори се появиха на кръга, като овациите обра Чисора, до момента в който Паркър бе посрещнат с освирквания от домакинската аудитория.
РУНД №1
В първите секунди Паркър беше по-активният боксьор - сериозна разлика с първия им дуел, когато Чисора прати в нокдаун съперника си в границите на първите 10 секунди. Британецът предприе доста отбранителна тактика, само че 1:53 преди края на рунда нанесе забранен удар в тила на своя конкурент, а 1:36 преди края дясна " кука " на Чизора се размина на сантиметри от Паркър. Той отвърна чудесно като 1:08 преди края на рунда нанесе тежък десен прав на своя конкурент - рунд в интерес на новозеландеца.
РУНД №2
Чизора откри по-офанзивно втория рунд и направи отлична композиция от ляв-десен в главата на Паркър, само че някогашният международен първенец остана на крайници. С дясно кроше той направи нова добра офанзива, само че Паркър отговори с брутална контраофанзива - удар в корема, последван от прецизен десен в главата на англичанина. Последва невероятна замяна на ъперкъти, която бе извоювана от Паркър, който по-късно нанесе две крошета в главата на своя " хазаин ".
В края на рунда Паркър нанесе нова тежка офанзива, като запрати съперника си в ъгъла и нанесе 3-4 чисти удара в главата, с което взе и този рунд на своя сметка.
РУНД №3
Чисора още веднъж откри по-агресивно, само че 1:55 преди края на рунда Паркър още веднъж направи зашеметяваща серия, която включваше и приказен десен прав, който залюля Чисора. Британецът се опита да отвърна с тежко дясно кроше, което не сполучи, само че въпреки всичко му оказа помощ да се отскубне от тежките офанзиви на Паркър.
В парадайса Чисора още веднъж натисна, само че Паркър избегна огромна част от офанзивите му - трета част в интерес на някогашния международен първенец.
РУНД №4
Рундът не беше изключително впечатляващ до 50 секунди преди края. Тогава Паркър откри междина в отбраната на Чисора и нанесе тежки удари и с двете ръце, реализирайки първия нокдаун в мача - Чисора, механически, не падна на пода, само че съдията спря борбата, с цел да ревизира положението на ангичанината. В края на рунда Чисора едвам не беше нокаутиран, само че в последните секунди реагира нападателно, опита гневни офанзиви, само че още веднъж не съумя да нанесе провали по Паркър - нов рунд за Паркър.
РУНД №5
След мощните рундове Паркър взе соломоново решение и предприе отбранителна тактика. Чисора се възползва от това иа нанесе няколко тежки удари, в това число и добър ъперкът 30 секунди преди края на рунда - първи рунд в сметката на Чисора.
РУНД №6
В средата на рунда Паркър взе надзор и с доста прецизни удари продължи да тероризира главата на Чисора, който от своя страна обаче понасяше добре болката и остана на крайници. С дясно кроше, а по-късно и с десен прав Паркър взе безапелационен задатък и в този рунд.
РУНД №7
Чисора изглеждаше, че е в доста добра обстановка, само че с жесток ъперкът Паркър го " приспа " - втори нокдаун, само че този път Чисора беше на земята, ставайки на 7-ото отброяване. Паркър го притисна в ъгъла и съумя да нанесе няколко положителни удара, само че Чисора отвърна - тежки удари в корема, а 20 секунди преди края нанесе 4 точни попадения в главата на Паркър - жесток рунд, отличен отговор на Чисора, само че най-много поради нокдауна Паркър взе и този рунд.
РУНД №8
Подобно на 4-ия рунд, рундът изглеждаше отегчителен, само че 30 секунди преди края с следващия си прецизен ъперкът Паркър прати в 3-и нокдаун Чисора. Британецът обаче още веднъж оцеля.
РУНД №9
В дветата част Чисора се " заби " в единия ъгъл и се опитваше да се опази, само че 02;00 преди края Паркър съумя да нанесе тежка композиция от 3-4 удара и с двете ръце. Реферът изглеждаше подготвен да приключи дуела, само че Чисора някак се измъкна и на собствен ред направи контраофанзива, с която да спре офанзивата на съперника си. В края Чисора беше по-активен, само че не нанесе чисти удари, до момента в който при контрите си Паркър " вкара " два прави удара с лявата ръка, които бяха доста прецизни.
РУНД №10
Най-скучният рунд досега, в който доминираха клинчовете и спорадичните опити на Чисора да нападна, само че всяка негова офанзива беше посрещана от бърз удар с лявата ръка, с която Паркър чудесно контролираше дистанцията съвсем през целия дуел.
РУНД №11
Паркър методично нанасяше удари и по-късно правеше крачка обратно, осъзнавайки че води в резултата и непозволяваййки на Чисора да набере инерция и да опита крайна, обезверена офанзива. С десен прав и ляво кроше Паркър взе преимущество и в този рунд, до момента в който Чисора съвсем нямаше сили в краката.
РУНД №12
Чисора имаше експанзията и желанието, само че не и силата. Паркър нямаше проблем да " затвори " и завоюва мача.



ПРЕДИ БОКСОВИЯ СБЛЪСЪК:
Джоузеф Паркър и Дерек Чисора имат още сметки за споразумяване, откакто през месец май новозеландецът победи британеца по точки в извънредно оспорвана борба. Паркър, който е някогашен международен първенец в тежка категория, има 29 победи и единствено 2 загуби в кариерата си. Чисора, който пък е един от най-опитните боксьори при най-тежките, е с 32 победи и 11 загуби.
На кантара преди мача и двамата боксьори изненадаха с тежестта си. Джоузеф Паркър закова стрелката на 113.9 кг, което е с близо пет кг повече от предходния мач с Чисора. Това е и най-високото тегло в кариерата на Паркър на професионалния кръг. Дерек Чисора пък е свалил килограми, като сега тежи 112.5 кг - с над кг по-малко от дуела през май.
Часове преди борбата с Чисора . Кобрата се готви за завръщане на боксовия кръг, където за последно бе в края на 2020-а, когато загуби мача за международната купа в тежка категория против Антъни Джошуа.
В кариерата си Кубрат е побеждавал противника на Паркър - Дерек Чисора. Според промоутъра Еди Хърн, по отношение на английския боксьор.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР