Бившият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев даде интервю za

...
Бившият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев даде интервю za
Коментари Харесай

Стамен Белчев: ЦСКА се представя много добре до момента и има големи шансове срещу Базел

Бившият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев даде изявление za Дарик радио и dsport единствено два дни преди първия мач сред " алените " и Базел от плейофите на Лигата на конференциите. Белчев, който в този момент е отпред на дублиращия отбор на " алените ", води ЦСКА при последния конфликт против швейцарския отбор. На първи октомври 2020 година на " Санкт Якоб Парк " ЦСКА надделя Базел с 3:1 и влезе в групите на Лига Европа.

Той съобщи, че сред мача през 2020 година и тези в този момент има огромна разлика: " Със сигурност ще има огромна разлика, тъй като и в двата тима футболистите са разнообразни. Раличното е, че и спечелилият се взема решение в два мача. Мисля, че няма да има нищо общо на единия мач с другия ".

" Следя ги от общ интерес, само че виждам, че тази година тимът към момента няма победа в шампионата. Не мога да кажа нищо за Базел в полза на истината ", сподели Белчев за Базел.

" ЦСКА досега се показва доста добре и мисля, че има доста огромни шансове против Базел. Треньорите са добре готови и ще се оправят с това предизвикателство и още веднъж ЦСКА ще бъде в групите на Лигата на конференциите ", съобщи Белчев по отношение на възможностите на на ЦСКА да продължи напред и добави: " Всичко ще бъде значимо. Колегите са добре готови и ще създадат по този начин, че да покажат най-хубавото лице на ЦСКА ".

Наставникът на дубъла на " алените " съобщи, че в мачовете сред двата тима няма да има ясно изявен любимец: " Не мисля, че на този стадий може да се каже кой е любимец. Предишният път ние бяхме новобранци, само че към този момент на този стадий от конкуренцията не мисля, че ще има очевидни атусайдери. ЦСКА няма по какъв начин да бъде новобранец с който и да играе. Надявам се да покажем повече зрялост и да излезем спечелили ".
 Фенове на ЦСКА настръхнаха против Младенов в обществените мрежи!
Фенове на ЦСКА настръхнаха против Младенов в обществените мрежи!

Коментарите са доста язвителни

" Винаги може и още и би трябвало да може, с цел да може равнището на футбола в България да е на по-високо равнище ", съобщи той във връзка представянето на българските тимове в Европа.

" Да, има израстване. Ето, че за трета поредна година ЦСКА е на прага да влезе в групите на Лигата на конференциите. Лудогорец сигурно ще се класира в един от шампионатите. Левски беше на крачка от плейофите, тъй че мисля, че има прогрес ", добави Белчев.

Той приказва и за водения от него втори тим на ЦСКА: " Доколкото знаете, работя с млади момчета. Доволен съм от желанието и старанието в подготвителния развой, въпреки че има огромни пропуски. Работим малко по малко. Вече изиграхме два мача. Тепърва се сблъскват с мъжкия футбол някои от тях. Отстъпваме още физически, само че за тях е добре, тъй като колкото по-рано се сблъскат, толкоз по-бързо ще създадат крачка напред ".

" Комплексно е. Колкото по-рано се сблъскат, толкоз по-добре. Те би трябвало да схванат, че би трябвало да се отдадат напълно на футбола и на този стадий от тяхното развиване да оставят детското зад тила си. Те са мъже и би трябвало да гледат като мъже на тези срещи, макар че са по-слаби физически. Трябва да не се опасяват от единоборства, да играят по-бързо с топката. Изискванията към тях би трябвало да бъдат доста огромни, само че каквито и условия да имаме ние, всичко си зависи от тях, тъй като във футбола половинчати неща не търпи ", сподели той за младите момчета, с които работи.

" Аз мисля, че не ", съобщи той на въпроса дали в отбора му има футболист, който е подготвен да играе в елита на България.

" Вечерта преди мача имахме конференция. Нямаше нито една швейцарска медия, а имаше единствено ваши сътрудници и аз разбрах, че от тима на Базел ще има огромно подценяване. Те не ни брояха и смятаха, че са сигурни, че ще влязат умерено в групите. Тогава разбрах, че ние сме на прага на нещо положително да създадем за българския футбол и в частност за ЦСКА. Когато вкарахме изравнителния гол, аз бях сигурен, че физическото преимущество беше на наша страна и беше въпрос на време да вкараме втори гол ", описа Белчев за обстановката преди и по време на дуела с Базел през 2020 г.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР