Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е

...
Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Изпуснахме влака на възмездието за сделките на прехода

Бившият длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български правист и политик, длъжностен министър председател,... към профила разяснява пред БНР предложенията за законови промени за отпадане на отминалостта за проверка на покупко-продажбите на прехода.

Ако не бях правист, щях да поздравявам това, само че познанията ми в правото не ми разрешават да съм толкоз възхитен. Ние сме правова страна и сме в Европейски Съюз, подсети проф. Герджиков.

Ако тогава са били сключвани покупко-продажби, които са нарушавали закона, те могат да бъдат оповестени за оскъдни. Но в този случай със задна дата не можем да отменяме отминалост. Не можем да създадем със задна дата нещо, което е трябвало да създадем тогава. Преди година и половина Конституционният съд анулира концепцията да се преследват без отминалост закононарушенията, осъществени от комунизма. Същото решение би било взето и във връзка с предлаганите промени в този момент, означи проф. Герджиков.

Той разяснява предложенията като превъзходен популистки ход. Защо не е правено това преди 10 - 15 години? Това наподобява добър политически ход. Би могло да се мисли за смяна, само че не можем да си позволим да нарушаваме съществени правила на правната система. Винаги съм бил надалеч от приватизацията. От персонален опит не мога да кажа нищо. Но към този момент е изтърван влакът, с цел да има възмедздие. Времето е немилостив фактор, който работи във всичко, заключи проф. Герджиков.

На въпрос за идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз проф. Герджиков означи, че не е добре в подобен миг да има напрежение. За 6 месеца може опозицията леко да се сниши и да не нападна толкоз ръководещите, уточни някогашният длъжностен министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР