Бившият шеф на Disney Боб Айгър, който ръководеше развлекателния гигант

...
Бившият шеф на Disney Боб Айгър, който ръководеше развлекателния гигант
Коментари Харесай

Боб Айгър се завръща начело на Disney

Бившият началник на Disney Боб Айгър, който ръководеше развлекателния колос в продължение на 15 години, се завръща отпред на компанията, съобщи Би Би Си.

Той заменя Боб Чапек, който пое поста основен изпълнителен шеф през февруари 2020 година

Акциите на Disney паднаха с повече от 40% тази година и компанията наля милиарди долари в своята стрийминг услуга Disney+, която работи на загуба.

Решението на Игър да се отдръпна през 2020 година пристигна като изненада, откакто той управлява няколко огромни придобивания и започва мрежата за стрийминг на Disney.

Сюзън Арнолд, която оглавява борда на компанията, сподели в изказване, че Игер е в „ неповторимата позиция “ да преведе Disney през „ все по-сложен интервал на промяна на промишлеността “.

Айгър се съгласи да заеме поста за две години, през което време ще се стреми да откри правоприемник, който да управлява компанията.

„ Аз съм извънредно огромен оптимист за бъдещето на тази страхотна компания и съм разчувствуван да бъда помолен от борда да се върна като неин основен изпълнителен шеф “, сподели гАйгър.

По време на неговото десетилетие и половина като основен изпълнителен шеф Disney купи анимационното студио Pixar, компанията за комикси Marvel, домът на „ Междузвездни войни “ LucasFilm и 21st Century Fox на Рупърт Мърдок. Тези покупко-продажби, дружно със стартирането на платформата за стрийминг Disney+ и откриването на редица увеселителни паркове, помогнаха пазарната стойност на компанията да се усили пет пъти  по време на неговото ръководство.

Айгър сменя Чапек, който беше основен изпълнителен шеф на Disney за по-малко от три години, с неотложен резултат.

„ Благодарим на Боб Чапек за службата му към Disney през дългата му кариера, в това число ръководството на компанията през невижданите провокации на пандемията “, сподели Арнолд.

По-рано този месец компанията заяви, че Disney+ е донесла загуба от близо 1,5 милиарда $ през тримесечието до края на септември. През това време услугата добави повече от 12 млн. клиенти през това време.

Disney към този момент има повече от 235 милиона абонамента в трите си стрийминг платформи, които включват спортната ESPN+ и развлекателната Hulu. За съпоставяне, Netflix има 223 млн. клиенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР