Бившият шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ и консул във Валенсия

...
Бившият шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ и консул във Валенсия
Коментари Харесай

Пламен Георгиев обяви, че е жертва на политически ПР

Бившият началник на антикорупционната комисия КПКОНПИ и консул във Валенсия Пламен Георгиев разгласи, че отзоваването му от поста е за политически пиар. Той бе пратен в Испания от държавното управление на ГЕРБ след скандал с парцелите му у нас. В сряда министър председателят Кирил Петков разгласи, че се поставя завършек на политическите назначения във Външно министерство и предложи държавното управление да отзове Георгиев.

Пред бТВ някогашният към този момент консул съобщи, че към момента не е получил публично съобщение. Прочел единствено известие от министерството, както и медийните изявления.

" Считам, че повода е явна, очевидно някой желае да си прави пиар на мой тил. И се получи – виждате, че всички медии през вчерашния ден приказваха за това. Аз мисля, че редното и естественото беше да бъда известен, тъй като въпреки всичко аз съм общоприет консул в тази страна. Аз можех да стартира към този момент да си върша срещите с локалните управляващи, с цел да мога въпреки всичко да си взема сбогом с тях. Това е естественият метод ", съобщи той.

По думите публично изтъкнатата причина била неуместна – че е надвишена квотата за назначения на хора, които не са дипломати. Според Георгиев нямало съображение да бъде освободен на база въпросната разпоредба.

" Ясно е – реваншизъм. Реваншизъм на хора, на които съм засегнал ползите. Антикорупционната комисия запорира имущество за повече от 2 милиарда лева Отнемаха се съшо десетки милиони и явно сме засегнали ползи и в този момент тези хора очевидно към този момент са близки до властта ", сподели той.

Тезата, че е нападнат от хора, чийто ползи е засегнал, Георгиев повтаря от години. Той говореше по същия метод и когато се разбра, че има противозаконен заслон в мезонета си в София. Тогава, като началник на КПКОНПИ, той разгласи, че нямало да се изяснява. След това обаче навесът бе отстранен, а Георгиев отпътува за Валенсия още веднъж със скандал, откакто се разбра, че владее испански единствено на начално равнище.

Сега той съобщи, че премахването на навеса било нужно, с цел да се понижи напрежението.

" Бе станала невероятна конюнктура, в която бях заставен да подхваща някакво деяние. Факт е, че тези навеси не попадат в плана, те обаче са били узаконени с Акт 16 ", изясни той. Георгиев добави, че евентуално ще апелира отзоваването си, само че няма желание да се връща на тази работа.

До експлоадирането на абсурда с парцела неговата кариера вървеше нагоре. След като прокурор в Софийската градска прокуратура той отхвърли да образува дело поради записа с Бойко Борисов по делото " Мишо Бирата ", стана заместник-министър на правораздаването, а по-късно и началник на КПКОНПИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР