Бившият шампион в лека категория Франки Едгар записа успешен дебют

...
Бившият шампион в лека категория Франки Едгар записа успешен дебют
Коментари Харесай

Франки Едгар записа трудна победа над Педро Муньос

Бившият първенец в лека категория Франки Едгар записа сполучлив дебют в категория петел. " The Answer " се изправи против Педро Муньос в основната борба на UFC on ESPN 15, което се организира в института на UFC в Лас Вегас.

В началото на борбата Педро вкара мощен ритник на Едгар, с който наруши неговия баланс. Франки му върна услугата и от своя страна означи здрави попадения. Франки вкарваше джабове на Муньос, който не му остана задължен в първия рунд. Във втория тежките замени продължиха и Франки съумя да отвори аркада над окото на своя противник.

В този рунд Едгар стартира да намира задачата със здрави попадения и означи срутване. В началото на третия рунд Франки вкара мощен ляв в главата на своя противник. Педро му отвърна с ритници, удари и коляно в тялото. Франки забави темпото поради ритниците, само че продължи да бъде рисков със своите офанзиви. В края на рунда Педро го наказа с джабове. В четвъртия рунд Едгар стартира да разчита на комбинации, а Муньос на джабове и ритници. В този рунд Педро вкара тежък десен на Едгар, който някак си съумя да го поеме.

Всичките рундове бяха много равностойни и двамата откриха петия рунд с замени на удари, с цел да впечатлят съдиите. Франки съумя да вкара положителни десни попадения и избягваше офанзивите на своя противник. Франки вкара тежък десен на Педро, който го пое и продължи багра. Така срещата им стигна до съдийско решение, което беше раздвоено в интерес на Франки Едгар - (48–47, 46–49, 48–47). С тази победа Едгар прекъсна серия от 2 следващи загуби. Педро от своя страна навлезе в серия от 2 следващи загуби.

Подглавната среща пропадна часове преди събитието, откакто стана ясно, че Овинс Сейнт Прю е дал позитивна проба за ковид.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР