Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Доминик Тийм ще

...
Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Доминик Тийм ще
Коментари Харесай

Доминик Тийм слага край на кариерата си

Бившият първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати Доминик Тийм ще се откаже от тениса в края на сезона, оповестяват медиите в родината му Австрия.

През последните повече от два сезона 30-годишният Тийм страда от проблеми с травми и не може да се приближи до равнището, на което играеше преди този момент. През 2021 година той получи контузия в китката, която наложи интервенция и поради която не игра близо година.

Според пресата в Австрия Тийм ще изиграе последния си професионален шампионат във Виена тази есен, като играчът към този момент е съобщил решението си на своите спонсори.

Тийм реализира най-големия си триумф през 2020 година, когато завоюва купата на Откритото състезание Съединени американски щати, побеждавайки във финала германеца Александър Зверев. Той има още два финала на " Ролан Гарос " през 2018 и 2019 година, както и край на Откритото състезание на Австралия през 2020 година.

В международната класация той доближи до номер 3 напролет на 2020 година, само че сега е на едвам 117-а позиция.

До момента в кариерата си Тийм има 17 трофеи на равнище АТП, само че последната от тях е от 2020 година. Последният му край пък бе през предходната година в Китцбюел, където той отстъпи в два сета на аржентинеца Себастиан Баес.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР