Бившият секретар на партиен комитет и председател на съвета на

...
Бившият секретар на партиен комитет и председател на съвета на
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт бивш партиен секретар в Китай - за 215 млн. евро подкупи и полигамия

Бившият секретар на партиен комитет и ръководител на съвета на шефовете на китайската капиталова компания China Huarong ( " Чайна Хуажун " ) Лай Сяомин беше наказан на гибел през днешния ден по обвиняване в " корупция и бигамия ", предадоха Франс прес и ТАСС, като цитират изказване на съда.

Лай е бил приет за отговорен в приемането на 215 милиона евро подкупи. Той е опитал да получи още 13 милиона евро. Съдът в северният град Тяндзин счете, че размерът на подкупите е " извънредно огромен, събитията са извънредно тежки ", а дейностите на обвинения - извънредно злонамерени, добавя Българска телеграфна агенция.

Лай Сяомин е бил приет за отговорен и в полигамия, тъй като " е живял дълго с други дами " отвън брака си и е имал противозаконни деца от тях.

През януари предходната година Лай направи самопризнания, които бяха излъчени по централната китайска телевизия. Тогава бяха показани и фотоси на апартамент в Пекин, за който се счита, че принадлежал на Лай. В него е имало сейфове и шкафове, цялостни с пари в брой.

Лай Сяомин твърди, че " не е похарчил и един цент ". " Не посмях да ги разходвам ", твърдеше той.

Показани бяха и първокласни коли и златни кюлчета, които обвиненият е приемал като рушвет.

По решение на съда активите му бяха иззети в интерес на страната, а присвоените с машинация средства - да се върнат на потърпевшите. Съдът подреди също смъртната присъда да се приведе в осъществяване.

След идването на президента Си Цзинпин на власт през 2012 година Китай стартира огромна акция против корупцията. Оттогава бяха глобени над милион и половина фрагменти на Китайската комунистическа партия. Правозащитните организации обаче порицават практиката на предаваните по малкия екран признания, които съгласно тях постоянно са изтръгнати със мощ, напомня Агенция Франс Прес.

China Huarong е една от най-големите китайски капиталови компании, занимаващи се с ръководство на капитали, отбелязва ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР